Sahipsiz Memleket

Gündem Yayın: 29 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 29.10.2020 14:11:06
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

SAHİPSİZ MEMLEKET

      Yıllar önce İskilip'in Sesi gazetesi bu manşeti atmış, aylarca İskilip gündeminde konuşulmuş ve tartışılmıştı. Aradan yıllar geçsede, bu manşet İskilip için her zaman atılabilme özelliğini koruyor. Memleketin sahipsizliğine bir kaç örneği başlıklar halinde aktarmak istedik. Konularla ilgili resmi ve siyasi kurumlardan gelecek açıklamalarıda noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlayacağız. 

     * Memlekette 1 aya aşkın süredir asil Noter yok. Yakınları vefat eden vatandaşlar vekil Noter'in veremediği veraset ilamını almak için Çorum'a gidiyor. 

     * Eski adıyla Sağlık Meslek Lisesi. Yeni İsmiyle İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek öğretmeni olmadığı için açılamıyor.  Meslek Liselerinin açılmasına rağmen, 136 Öğrencisi olan okul kapalı durumda. Okul kendine ait binası olmaması nedeniyle İskilip Anadolu Meslek Lisesinin bir katında ayakta kalma mücadelesinide kaybetmiş gibi görünüyor. 

     * 20 Yüzyılda, ilçe merkezinde bulunan İbni Sina Meslek lisesi ve Anadolu Lisesinin yıllardır bir okul telefonları dahi yok. İnterneti mobilden kullanıyorlar. 

     * İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullar açılmasına rağmen taşımalı sistemdeki ihaleleri zamanında yapamadı. Bir çok öğrenci mağdur edildi. Edilmeye devam ediyor. 

     * Okul servislerinde 14 kişilik araca 30 kişi istifleniyor, kimseden seste yok, denetimde. 

     * İskilip'te eğitim çökmüş kimsenin umrunda değil. Bir iki tane başarı gösteren öğrenci ile her gün bir yerlerde kare kare fotoğraflar çektirmek bazıları için başarı sayılıyor. 

     * Sayın Cumhur Başkanımızın iki fotoğrafını paylaşan nasıl oluyorsa bizim ilçeye Müdür oluyor. İki siyaset yap, İlçe Başkanıyla iyi geçin. Bir de vakıf işleri koltuk sağlam. 

     * Halktan Kuran Kursu için milyonlar toplanıyor. Halka kimse hesap vermiyor. Müftü bey emekli oluyor. İskilip'e tayini çıkan Müftü göreve başlamadan tayinini başka yere aldırıyor. Aylar sonra Müftü ataması yeni yapılıyor. 

     * Ülkemizin hiç bir yerinde yaşanmayan bir memurluk hali İskilip'te yaşanıyor. Günlük 400'e yakın memur Çorum'a gel git yapıyor. Kamu kurum ve Kuruluşlarında ki hizmetler o kadar aksamış durum daki, Çorum'a özel memur servislerimiz bile var. Servisi kaçıran memurun müdürüm,  ben servisi kaçırdım diye telefonu kafi geliyor.  Memurlarımızn kılık kıyafet yönetmeliğindeki esneklikleri  İskilip'te çalışan memurlarımızı bir bölümü o kadar alt seviyeye taşımış durumdalar ki. Kot pantolanla işe gelenler, saç sakal karışık derse giren öğretmeler,  kraldan çok kral benim diyenler. Tabi istisnalarda mevcut. Onlarada teşekkkür ediyoruz. 

    * Çorum'un büyük ilçeleri arasında Meslek Yüksek Okulu olmayan tek ilçeyiz.  Çorum ve ilçeleri içerisinde bulunan Meslek Yüksek Okullarının hangilerini halk yapmışta Üniversiteye vermiş. İskilip Halkı 8 Milyar harcamış okulun kabasını tamamlayım teslim etmiş. Teslim alırken, bu iş tamam deyip aldınız, üzerine 4 Milyar daha harcandi. Şimdilerde yine sorun var deyip o binaları yıkmanın peşinde olanlar var. İskilip ahı büyüktür almayın...

   * Tosya yolu, Tosya yolu ah Tosya yolu; Yıllardır her kesimin ağzında. Bir karış ilerlemedi. İlerleyeceğini, yapılacağını düşünenler hayalin de üzerinde geziyorlar demektir. Çorum siyasi kulisleri bu yola izin vermez. Yapılamaz. Yaptırmazlar. Ama her seçim döneminde  planı yapıldı, projesi yapıldı, ihale aşamasında, ödeneği ayrılacak, yatırım  planımızda var mutlaka yapılacak, cak ta,  cak. Bu cümleleri bizler duymaya devam edeceğiz. Tabi İSKİLİP'lilerin sorgulama alışkanlığı da malesef yok. Ne oldu diyemiyoruz kimseye. 

    * İskilip Kalesi aylardır halka kapalı. Restorasyo yarım kaldı. Devam edeceği yönünde bir açıklmada yok. İnşaat artıkları , çöpler kale içerisinde istiflenmiş durumda. Yetkisi olmadığı için belediye kale içerisinde temizlik dahi yapamıyor. 

    * İlçenin en önemli sorunlarından  birisi de Trafik. Asayiş konusunda ise ilçemiz sakinliğini muhafaza ediyor. Fakat, memleket sahipsiz olunca bazı yasa dışı işerin ve işletmelerinde merkezi olma noktasında bazı gelişmeler var. Bu konuyuda detaylandırıp kamoyu ile paylaşacağız. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.