İSKİLİP TOKİ YAPILACAK MI?

İskilip'te yıllardır konuşulan TOKi konutları yapımıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Gündem Yayın: 06 Kasım 2020 - Cuma - Güncelleme: 06.11.2020 16:41:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

                                                              İSKİLİP TOKİ YAPILACAK MI?

      İskilip'te yıllardır konuşulan TOKi konutları yapımıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 
Geçtiğimiz yıllarda İskilip'te TOKi konutları yapılacağı açıklanmış, ön başvurular alınmıştı.  Yer olarak mülküyeti İskilip Belediyesine ait  Sakarya Mahallesinde ki alana yapılacağı belirtilmişti. Ön başvurularda yeterli talebin gelmemesi üzerine Toplu Konut İdaresi İskilip projesini askıya almış durumda. Ön talebin yeterli olmamasına neden olarak, konutların yapılacağı alanın ilçe merkezine uzaklığının etken olduğu açıklanmıştı. TOKİ ve İskilip'li siyasetçiler yeni alanların belirlenerek konutların yapılabileceğini belirterek bu konuda Belediye ile ortak çalışmanın yürütüleceğini  yönünde açıklamalar yapıldı. 
      Edinilen bilgilere göre; halen mülkiyeti Adalet Bakanlığında olan  eski cezaevi ve yanında atıl ve yıkılmış durumda olan eski jandarma binası, Kayacık bölgesindeki gece konduların bulunduğu alan ile daha önce TOKİ ye tekif edilen Sakarya mahallesindeki arsa Toplu Konut İdaresine teklif edildi. 
İskilip kamoyunda yaptığımız kısa araştırmada teklif edilen cezaevi alanına konutların yapılması halinde bölgenin alt yapısının bu yoğunluğu kaldıramacağı belirtiliyor.  Büyük şehirlerde kamulaştırma ve ya kat karşılığı konut yapan TOKİ yetkilerinin Kayacık bölgesi için ikna edilmesinin alandaki çarpık yapılaşmanında sona ermesine önemli ölçüde katkı sağlayacağı vurgulanıyor. Bunu içinde TOKİ iskilip projesinin " Kentsel Dönüşüm" kapsamına alınması gerekmektedir. 
      TOKİ Konutlarının ücretlerini merak eden okurlarımız için bilgilendirme yapmak gerekirse, İlçemize en yakın Uğurludağ ilçesinde TOKİ nin 2 Eylül tarihinde satışa çıkardığı konutları fiyatları: Net 75 Metre kare 2+1  179 Bin lira ile 224 bin lira arası. Net 91 Metra kare 3+1 konut 217 bin lira ile 266 bin lira arası. 180 ayda vade imkanı tanınıyor. TOKİ nin satışlarda konut tipine göre farklı yöntemleri bulunuyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.