CORANA VİRÜSLÜ HASTA SAYISINDA

Son 1 Ayda Yüzde 63 Artış

Sağlık Yayın: 20 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.12.2020 20:20:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 CORANA VİRÜSLÜ HASTA  SAYISINDA, İSKİLİP ÇORUM GENELİNİN EN FAZLA ARTIŞ YAŞANAN YERLEŞİM YERİ OLDU.

 

       Son bir aylık süre içerisinde İskilip'te ki vaka sayısı yüzde 63'lük artışla Çorum genelinde virüsün en fazla  yaygınlaştığı yerleşim yeri oldu. 

        Virüs artışı nedeniyle aralıksız sürdürülen denetimlerde sırasında son bir haftada toplam 50 bin lira ceza kesidi.   İskilip Hıfzıssıhha Kurulu İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül'ün Başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı. Alınan kararlara göre;  Denetimler dahada yoğunlaştırılarak devam edecek. Kurallar uymayanlara müsama gösterilmeyip ceza kesilecek.  Cenazelere katılımlar İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca 30 kişi ile sınırlandırılacak. Cenaze sırasında ve sonrasında taziyeye gitmek yasaklandı. İlçe genelinde ve köylerde akraba ve hasta  ziyaretleri de   yasak kapsamına alındı. Bu karara uymayan misafirlere ve ev sahibine ayrı ayrı 3150 tl ceza kesilecek.

       İskilip'te devam eden vaka artış oranlarında düşüş yaşanmaması durumunda, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'da  yeni kısıtlama kararlarınında alınabileceği belirtiliyor. Seyahat kısıtlaması ve Halk pazarlarının kapatılmasınında kurulun gündeminde olduğu iddia ediliyor. 

    NE OLDU'DA İSKİLİP'TE CORANA VAKALARI ARTTI. HALKIMIZA SORDUK. İŞTE ALDIĞIMIZ CEVAPLARDAN BAZILARI

        Corana virüs salgının ilk günlerinden itibaren her geçen gün denetimlerin artırılmasına rağmen, kurallara uymayanlar sadece uyarılarak, caydırıcı nitelikteki cezai müeyyidelerin uygulanmasında esneklik gösterildi. Temaslı karantinası altında olan kişiler bu kurallara uymadı. Bu konuda gerekli denetimler tam ve etkili olarak yapılamadı. Resmi kurumlarda her türlü ikram yasaklanmasına rağmen, çay kahve  servisi devam etti.  İskilip dışında ikamet eden 10 larca memur konusu çözülemedi. Köylerde muhtarlar gerekli denetim ve uyarı görevlerini tam olarak yapmıyor. Maske kullanımına genelde uyulmasına rağmen, tek kullanımlık aynı maskeyi 1 ay takanlar var. Halkımız tam olarak bilinçlendirilemedi. Köy minibüslerinde sosyal mesafe kuralına uyulmuyor. Araçlar dezenfekte edilmiyor. Özellikle sanayi bölgesinde maske kuralına uyumuyor. Ekmek ve pide fırınları yoğun denetime rağmen kurallara uymada gerekli hassasiyeti göstermiyor. İlçemiz giriş noktalarında yapılmakta olan kontroller geçtiğimiz aylarda olduğu gibi aralıksız yapılmıyor. Siyasi faaliyetler kısıtlamalara rağmen devam ediyor. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.