ÇORUM MİLLETVELİLERİMİZDEN İSKİLİP’E 1 KURUŞ YARDIM, DESTEK VE YATIRIM ALAMADIK.

İSKİLİP BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK ; “ ÇORUM MİLLETVELİLERİMİZDEN İSKİLİP’E 1 KURUŞ YARDIM, DESTEK VE YATIRIM ALAMADIK.

Gündem Yayın: 11 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 11.01.2021 18:56:20
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

        İSKİLİP BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK ; “ ÇORUM MİLLETVELİLERİMİZDEN

                     İSKİLİP’E 1 KURUŞ YARDIM, DESTEK VE YATIRIM ALAMADIK.

 

        Belediye Başkanı Ali Sülük, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çorum ilinden gelen ve İskilip’te görev yapan mahalli basın mensuplarıyla bir araya geldi

        Atatürk Orman Çiftliği Çok Amaçlı Düğün Salonunda yapılan toplantıya MHP İlçe Başkanı Ali Alıcı, İskilip Ülkü Ocakları Başkanı Muhitti Kalender, MHP Kadın Kolları Başkanı Semra Mucu, MHP İl Genel  Meclisi  Üyesi  Dogan Uçar, Çorum’da bulunan ulusal basının ve yerel basının temsilcileri ile İskilip’ te hizmet veren mahalli basın mensupları katıldı.

        Basın toplantısı açışlında bir konuşma yapan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük  görevi devraldığı günden bu güne kadarki süre içerisindeki  belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

“Çorum milletvekillerimizden 1 kuruş yardım, destek ve yatırım alamadık”

        Başkan Sülük , basın toplantısına katılan gazetecilerin Çorum Milletvekillerinden gerekli destek ve yardım alabiliyormuşsunuz sorusuna  verdiği cevapta,   “Çorum milletvekillerimizden 1 kuruş yardım, destek ve yatırım alamadık. Alamıyoruz. Aksini iddia eden varsa buyursun açıklasın. İlçemize ziyarete gelen sayın vekillerimiz bizleri ziyaret dahi etmiyorlar. Geldiklerinde bizimle görüşme gereği dahi duymuyorlar. Ak Parti İskilip İlçe Başkanlığı ile sürekli temas halindeyiz. Birlikte çalışmalar yapıyor, projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda bir sorumuz yok. ”

“ Eski Hastane ve cezaevinin bulunduğu alana Toki konutlarının yapılmasına karşıyım. Bu konuda sonuna kadar mücadele ederim.  İkinci bir hastane faciasının İskilip’e yaşatılmasına kimsenin hakkı yok.”

        Basın Mensuplarının sorularından olan İskilip Toki projesi ile ilgili soruları da cevaplayan Belediye Başkanı Ali Sülük,  “Toki Konut Projeleri le belediyemizin bir alakası bulunmuyor. Bize düşen sadece gerekli alt yapıyı hazırlamak. Bu yatırıma kolaylık sağlamak. Onun dışında belediyenin bir  yetkisi yok. İddia edildiği gibi,  eski hastane ve cezaevinin bulunduğu alana Toki konutlarının yapılmasına karşıyım. Bu konuda sonuna kadar mücadele ederim.  İkinci bir hastane faciasının İskilip’e yaşatılmasına kimsenin hakkı yok. Oraları belediyemize devretsinler. Benim hayalim o alanları millet bahçesi yapmak. Bütün il ve ilçelerde yapılıyor. Neden bizim ilçemizde de olmasın. ”

“30 – 40 Kişilik yeni istihdam sağlayacağız”

        Basın toplantantısın da tarafımızca sorulan yatırım ve yeni istihdam konularına da cevap veren Başkan Sülük,  “Asfalt, Beton Parke ve Kum Eleme Tesisleri’nin faaliyete geçmesiyle birlikte belediye bünyesinde 30 -40 kişinin daha çalıştırılacağını  söyledi.

 " Yüksek Okul için kimseden bağış toplamam"

            Çorum'dan toplantıya katılan bir basın mensubunun İskilip Meslej Yüksek Okulu'nun durumuyla ilgili sousunu cevaplandıran Belediye başkanı Ali Sülük, yüksekı okulla ilgili kimseden bağış toplama gibi bir durumunun olmadığını belirterek, " Yüksek okulumuzun inşaati ile ilgili elimde net bilgi yok. bu konuda bazı şeyleri ben de basınımız kanalıyla öğreniyorum. İlçemizei ziyaret eden milletvekilimiz sayın Oguzhan Kaya bey gerekirse yıkar yeniden yaparız demiş. Yüksek okulla ilgili konularda  her ne kadar siyasilerimizin etkisi olsada konu Hitit Üniversitesi rektörlüğünde bitiyor. Üniversite yatırım yaparken bir mezbelelik gibi duran bu okulumuz inşaatine öncelik tanımalıdır. İl Koardinasyon Kurulu toplantısında bu düşüncelerimi sayın rektörede beyan ettim. Çurum da ve diğer ilçelerde yapılanları konuştu kendileri. Çorum'a yapılmasın demiyoruz. Oraya Havuz ve Spor tesisleri yapılmış. Tabki yapılsın. Ama onlar yapılmadan bizim okulumuz tamamlansın. "

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.