AKŞEMSEDİN PANELİ 5 HAZİRANDA

Akşemseddin Paneli 5 Haziran Cumartesi günü saat 14.00 de İskilip’te yapılacak

Yayın: 02 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 02.06.2021 10:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

AKŞEMSEDİN PANELİ 5 HAZİRANDA

     Akşemseddin Paneli 5 Haziran Cumartesi günü saat 14.00 de İskilip’te yapılacak

     Panel, İskilip Belediye Başkanlığı, Bolu Çorum’lular Derneği ve  Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Akşemseddin İslami İlimler Merkezinin ortak organanizasyonu ile İskilip Belediyesi Atatürk Orman Çiftliği çok amaçlı salonunda düzenlenecek.

      Akşemseddin ve Fetih Programı adı altında düzenlenecek olan etkinlikler Cumartesi günü saat 10.00 da Evlik Köyünde bulunan Akşemseddin’nin oğplu  Nurülhuda’nın kabir ziyareti ile başlayacak. Evlik köyünde Akşemseddin tarafından yaptırılan tarihi camide Fatih Sultan Mehmet, Akşemseddin Hz. Ve şehitlerimizin ruhuna Kuran-Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif  okunacak. Evlik köyündeki programın ardından İskilip’e gelecek olan katılımcılar Atıf Hoca kabrini, İskilip Belediyesi ve İskilip’li Alimler Müzesini ziyaret edilecek. Öğle namazını Şeyh Muhiddin Yavsi Camiinde eda ettikten sonra katılımcılar panelin yapılacağı Atatürk Orman Çiftliği çok amaçlı salonuna hareket edecekler.

      Panel Saat 14.00 de başlayacak.

Panele konuşmacı olarak; Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Bünyamin Erul, Akademisyen – Tarihçi – yazar Prof. Dr. Yaşar Karabıyık, Bartın İslami İlimler Fakültesi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Muhanned Ali Yıldız, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Dr. Abdullah Çelik ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Uzmanı araştırmacı yazar Ali Kılcı katılıyor.

    Panel sonrasında Akşemseddin hazretlerinin Mehteran eşliğinde temsili olarak İstanbul’a uğurlama töreni yapılacak.

PANEL PROGRAMI

      

      

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.