İSKİLİP – ÇANKIRI YOLU DÖKÜLÜYOR

İskilip’linin bedduasını almayın. Vallahi islah olmazsınız.

Yayın: 30 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 30.06.2021 10:31:06
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

İSKİLİP – ÇANKIRI YOLU DÖKÜLÜYOR

       Devletimiz geçilmez denilen dağları delerek Ülkemizi otoyol ağları ile donatırken 91 kilo metrelik İskilip – Çankırı yolu 7 Yıldır tamamlanıp bir türlü hizmete giremedi.

     İskilip halkı hizmete o kadar aç ki, bir yetkilinin ağzından İskilip’le ilgili çıkacak en ufak bir kelimeye sevinir oldu. Biz gazetecilerde cümleyi bırakın, kelimeleri dahi manşet yapar duruma geldik.

     Nedir bu İskilip Çankırı yolu hikayesi

    Siyasi suistimal mi ? Bürokratik beceriksizlik mi?

    Yerel yöneticilerin umursamaz tavırlarımı

     Bu şekilde bir ihalenin ülkemizde örneği yok.

     4 Ayrı firmaya ihale edildi.

   İskilip – Çankırı yolu  86 km olarak projelendirilip İki önce ayrı firmaya ihale edildi. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı iki ayrı bölge müdürlüğünün sorumluluk alanında olan yol, bu iki müdürlük tarafından ayrı, ayrı ihale edildi.  Karayolları 15’inci Bölge Müdürlüğünce yolun 48 kilometresi, Samsun 7’inci Bölge Müdürlüğünce 38 kilometresi ihale edildi.

   Komedimi desem, iş bilmezlik mi desem!

   İhaleyi alan her iki şirket çalışmaya başladı. Yol bitti, bitiyor derken,  yolun yanlış projelendirildiği ortaya çıktı. Çankırı istikametinden başlanan 48 kilometrelik yol tamamlandı. 7’inci bölgenin sorumluluğunda bölümde proje hatası yapıldığı ortaya çıktı. 38 kilometre olan olarak ihalesi yapılan yolun aslında 43 kilometre olduğu belirlendi. Uzunca bir zaman alan bu bürokratik durum sonunda 7’inci Bölge Müdürlüğü 5 km lik bölümü 26 milyon 659 bil lira bedelle yeniden ihale etti.

      7’inci Bölge Müdürlüğünün çalışmaları

      Bu müdürlüğün sorumluluk alanında bulanan ve tamamlandığı kabul edilerek hizmete giren yolun ilk önce 7 – 8 kilometreleri istinat duvarının çökmesi nedeniyle 2 yıla yakın ulaşıma kapatıldı. Oysa yol yüklenici firmadan teslim alınalı 6 ay bile olmamıştı.  İstinat duvarının yıkıldığı bölümde heyelan olduğu iddia edilerek, farklı bir firmaya yeniden ihale edildi. Bu süreçte yolun bu bölümü 2 yıla yakın süre kapalı kaldı. Ulaşım eski yoldan sağlandı. İstinat duvarları yeniden yapılarak yol ulaşıma açıldı. Bu defada İstinat duvarı üzerine dolgu amaçlı bırakılan kaya kütleleri sürekli yola devrilmeye devam ediyor. Samsun 7’inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri burada çalışan firmadan burasını tamamlandı diyerek nasıl teslim aldılar merak ediyorum. En cahil insanımızı bile bu alana götürseniz; Bu ne ya böyle! Diyecektir. Aklıma şu geliyor. İstinat duvarı üzerine rast gele yerleştirilen taş ve kaya kütleleri için yeniden ihale açılır mı?

   İhalesi yapılan 5 Kilometrelik ara yolda çalışmalar tamamen durdu.

      Çorum Milletvekili Erol Kavuncu;

    “ İskilip-Çankırı-Ankara yolunun 42 ila 47. kilometreleri arasındaki 5 kilometrelik yapım işinin 26 milyon 659 bin TL yaklaşık maliyetle ihale edildi. İhaleyi kazanan firmaya firmaya yer teslimi yapılarak yol yapım işine başlanıldı. İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar ilçelerimizi, Çorum, Çankırı, Ankara illerimize bağlayan yolumuzda önemli ölçüde rahatlama sağlayacak olan yolumuz, kısa süre içerisinde sözleşme gereği 2021 yılı içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Yüklenici firmamızdan da yapım çalışmasının bayrama sonuna kadar tamamlanması yönünde söz aldık”  Tarih: 11 Mart 2020  (Kaynak: http://corumunsesi.com/arsivler/1745)

    Karayolları 7’inci Bölge Müdürlüğünce 26 milyon 269 bin TL  ihale edilen ve ihale şartnamesinde 500 günde tamamlanacağı belirtilen 5 km lik yolda da her hangi bir çalışma görünmüyor. Ödenek yetersizliğinden çalışmanın durduğu iddia ediliyor.

    İskilip – Çankırı yolunun Karayolları 7’inci Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki 38 Km lik yol aradan bir sene geçmeden eski yolumuzu aratır hale geldi.  Karayolları Kastamonu 15’inci Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki 48 kilometrelik bölümde ise günümüze kadar önemli bir olumsuzluk yaşanmadı. Şunu sormadan geçemiyorum. Aynı Bakanlığa, aynı kuruma bağlı iki ayrı müdürlük ve ortadaki yaşanan olumsuzluklar.

        Samsun Karayolları 7’inci Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki yolun halini hepimiz her gün görüyoruz. Haberde yer alan fotoğrafların tamamı bu alanda çekildi.

    Birileri İskilip halkını doğru bilgilendirmiyor.

    Bir takım bürokrat görevlerini ya suistimal ediyor, ve ya bulundukları makam ve mevkilere layık değiller. Orta da harcanan paralar milletimiz ve devletimizin.

Bura dan sesleniyorum; "İskilip’linin bedduasını almayın. Vallahi islah olmazsınız."

   

   

    

 

 

    

 

 

   

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.