15 TEMMUZDA YAŞANANLARI İSKİLİP UNUTTU MU ?

İskilip Belediyesince organize edilen , 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlama programına halkın yanında resmi kurumlarda ilgi göstermedi.

Yayın: 16 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 16.07.2021 13:11:48
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

15 TEMMUZDA YAŞANANLARI  İSKİLİP UNUTTU MU ?

      15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlama programında İskilip sınıfta kaldı.

     İskilip Belediyesince organize edilen , 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlama programına halkın yanında resmi kurumlarda ilgi göstermedi.

     İskilip Ulucami yanında bulunan parkta düzenlenen etkinlikte konuşmacılar boş sandalyelere ve çoğunluğu görevli 100 kişiyi  geçmeyen katılımcıya hitap etti.

    Organizasyona İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Ali Sülük, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Kaya, İskilip Müftüsü  Vahit Demiral, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal İskilip Ülkü Ocakları Başkanı Muhittin Kalender  katıldı.  Bu anlamlı günde özellikle İskilip’te görev yapan daire amirlerinin ve diger siyasilerin programa katılmamalarına çok çeşitli anlamlarda yüklemek mümkün.

    15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlama programı açılışında bir konuşma yapan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük; 15 Temmuz 2016’da ülkemiz; milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri; Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi ve Stratejik Kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışlardır. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı asker; milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak devleti, hükümeti Gazi Meclisimizi ele geçirmeyi amaçlamıştır. Ancak bu hain darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve Bilge liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin, ‘ Hükümetimizin ve devletimizin yanındayız’ açıklaması üzerine Tarihi nice kahramanlık ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti tarafından yeni bir destan daha yazılarak engellendi.

Aziz milletimizin tarih boyunca hiçbir haine teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu alçaklar korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza, silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri, karşılarına ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır. 15 Temmuz Darbe girişiminin yaşandığı o karanlık gecede; Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu bir kez daha tezahür etti. Milletimiz; açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere ve gözlerinin önünde şehit edilen vatandaşlarımıza rağmen; meydanı darbecilere bırakmayarak ülkesine ve milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıktı ve bu hain darbe teşebbüsü bertaraf etti.

Gözünü bile kırpmadan ülkesi için canını feda eden, darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i ve diğer demokrasi şehitlerimizi unutmadık. Asla unutmayacağız! Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi, bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. “

    Kutlama’da kürsüye gelen İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül,  15 Temmuzun değerinin yıllar sonra daha iyi anlaşılacağına vurgu yaparak sürdürdüğü konuşmasında,

      “  Millet birlik olduğu zaman, beraber olduğu zaman neler yapabileceğini bizlere o gün gösterdi. Türkiye 15 Temmuz 2016 da tek vücut oldu. Sagcısı, solcusu ile hangi siyasi görüşten olursa olsun, Cumhurbaşkanı’nın emrinde meydanlara indi. Kanını, canını ve malını ortaya koydu. Ülkemizin işgal edilmesini önledi. Bizlerde bu gün 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi gününü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şu gerçekki bu topraklar yaşamanın bedeli ağırdır. Her zaman dün den daha uyanık olmalıyız. Bayragımız için, vatanımız için canlar feda ediden 15 Temmuz’uda bu duyguları kaybetmeden yaşamak durumundayız. Biz tarihten ibret almasak, aynı hataları yaparsak gelecekte de aynı sıkıntıları yaşamak zorunda kalabiliriz. 15 Temmuz da olduğu gibi bu ruhu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz” dedi.  

   Protokol konuşmalarından sonra İlçe Müftülüğü İlahi Korosunun Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İlahi dinletisi devam etti. Etkinlikler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  TRT de yayınlanan halka hitabının alanda kurulan sinevizyondan  toplu izlenmesi ile sona erdi.

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.