BÖLGEMİZDE ANIZ YAKMA ALIŞKANLIĞI DEVAM EDİYOR

20 Dönüm tarlada anızını yakan kişiye uygulanacak ceza 8300 Tl.

Asayiş Yayın: 05 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 05.08.2021 15:32:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

BÖLGEMİZDE ANIZ YAKMA ALIŞKANLIĞI DEVAM EDİYOR

Anız yakmanın hektar başına cezası 83 lira

    Ülkemiz son günlerde geniş çaplı orman yangınları ile mücadele ederken , ilçemiz çevresinde anız yakma alışkanlığı devam ediyor.

    İskilip’in dağ köylerinde anız yakma olayına pek rastlanmazken  Kızılırmak nehri civarında ki köylerde anız yakma alışkanlığı devam ediyor. Anız yakanlar yakalandıklarında dekar başına 83 lira ceza uygulanıyor. Anız yakma olayı yerleşim alanları içinde veya çevresinde yapılırsa ceza 5 kata kadar artırılıyor. Köyün yanında 20 Dönüm tarlada anızını yakan kişiye uygulanacak ceza 8300 Tl.

     Yaz aylarının başlangıcıyla birlikte artan anız yangınları ekinlerin hasat edilmesiyle her geçen gün devam ettiğine dikkat çeken ekipler, “ Anız yakılmasıyla birçok zarar meydana geliyor. Bu zararlar arasında tarlalardaki solucan, mikroorganizma gibi canlıların yok olması, alevlerin sıçrayarak yakınlardaki ev, işyeri, ormanlıklar gibi alanları da yakması, aşırı duman nedeniyle hava kirliliğine neden olması ve yol kenarında bulunan tarlalardan çıkan aşırı dumanla trafik kazalarının meydana gelmesi gibi birçok olumsuzluk yer alıyor.


    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.