TÜM ACİL DURUM NUMARALARI TEK ŞATI ALTINDA TOPLANDI

İçişleri Bakanlığınca gerçekleştirilmek olan “ Yeni Nesil Acil Çağrı Merkezi” uygulamasına İskilip’te de geçildi.

Yayın: 19 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 19.08.2021 11:15:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TÜM ACİL DURUM NUMARALARI TEK ŞATI ALTINDA TOPLANDI

 

    İçişleri Bakanlığınca gerçekleştirilmek olan “ Yeni Nesil Acil Çağrı Merkezi”  uygulamasına İskilip’te de  geçildi.

   Yeni sisteme göre tüm acil aramaları için 112 aranacak. Ülkemizde farklı acil çağrıları için kullanılan ( İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122) tek numara olarak 112 altında toplandı.

    Uygulamaya göre İskilip’ten aranan tüm acil aramalar Çorum merkezde bulunan 112 acil merkezi cevap veriyor.

     112 acil çağrı merkezini arayan İskilip’li vatandaşlarımızın acil durum karşısında daha hızlı ve iyi hizmet alabilmeleri için adreslerini net olarak merkez çalışanlarına iletmeleri gerekmekte.

     Örnek vermek gerekirse; eskiden 110 itfaiye, 155 Polis ve ya 112 ambulansı aradığımızda İskilip İtfaiyesi, İskilip Emniyet Müdürlüğü ve 112 İskilip cevap veriyor bizde adres tarifinde bulunuyorduk. İskilip’i iyi tanıyan görevli personeller net adres veremesek te tarif üzerine bizlere gerekli hizmeti yönlendiriyorlardı. Yeni durum da ise 112 acil çağrı merkezine yaptığımız aramalarda magduriyet yaşamamamız ve ekiplerin olay yerine dah hızlı yönlendirilmesi için net adres bilgilerini 112 çalışanları ile paylaşmamız gerekiyor.

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.