BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK

Yayın: 26 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 26.08.2021 21:14:32
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK , HABERİMİZLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME GÖNDERDİ

    15 Ağustos 2021 Tarihinde yayınladığımız haber yorumumuzda değindiğimiz bazı konularla ilgili Belediye Başkanı Ali Sülük tarafımıza bir açıklama gönderdi.

    Haber yorum metnimizde geçen” Malum konular artık yargı da son kararı da yargı verecek.Cümlesinin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Ali Sülük, adı geçen konularla ilgili yargıya taşınan bir durum olmadığını belirterek müfettiş incelemesi netiçesinde olaylarda yargıya taşınacak bir durum olmadığı kanaatine varıldığını belirtti.

   Belediye Başkanı Ali Sülükyapılan haberin düzeltilmesi amacıyla tarafımıza gönderdiği açıklama;

   “Malum konularla ilgili yargıya taşınan bir durum yok. Müfettiş incelmesi neticesinde olaylarda yargıya taşınacak bir durum olmadığı kanaatine varıldı.

      Akabinde ben de İsmail Suakıtıcı ve Erol Kanbur beyleri iftira, zimmet vs konularında dava ettim. Bunun dışında belediye ile ilgili yargıya taşınan bir durum yok. O konu hukuken kapanmıştır.”

 

15 AĞUSTOS TARİHLİ HABER YORUM YAZIMIZIN TAM METNİ 

 

   MHP Çorum il Yönetimin de istifalar devam ederken,  İskilip İlçe Başkanlığı son 6 aydır İskilip’te devam eden siyasi gelişmelerle ilgili her hangi bir açıklama yapmıyor.

,     Çorum İl Başkan Yardımcısı İskilip’li Ahmet Namlı’dan sonra,  partinin İl Sekreteri Kamil Yiğit ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fatih Tiryaki yönetim kurulundan istifa etti.

      MHP kaynaklarından alınan bilgilere göre,  bu istifaların İskilip ilçe teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri  ve Belediye Başkanı arasında yaşanan bir dizi olaylarla da ilişkili olduğu iddia ediliyor.

      Son 6 Aydır 9 Belediye Meclis Üyesinin Belediye çalışmaları hakkında yaptıkları suç duyurusu sonrası yaşanan süreçte MHP İskilip İlçe Başkanlığı tek kelime açıklamada bulunmadı.

      Belediye Meclisinde bulunan 5 Belediye Meclis Üyesinin MHP İskilip İlçe Başkanlığına verdikleri iddia mahiyetindeki bilgelerde İlçe ve il Başkanlığında yeterince değerlendirilmediği görülüyor.

     Bu girişimlerinden bir sonuç alamayan MHP’li meclis üyeleri konuyu genel merkeze taşıdıktan sonra da sonuç alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını iddia ediyorlar. 

      MHP İskilip İlçe Başkanlığını ve İskilip genelini siyasi anlamda en fazla ilgilendiren bu konularla ilgili İskilip İlçe Başkanlığı suskunluğunu bozmadı. İskilip kamuoyunu ilgilendiren bu konuda tek kelime açıklama yapmadı.

       MHP Çorum il Başkanı Agah Karapıçak 3 ay öncesinde İskilip Belediye Meclis Üyesi 2 kişinin MHP den ihraç edildiğini açıkladı. O tarihte ihraç kararı olmamasına rağmen İl Başkanının yapmış olduğu bu açıklama karşısında da ilçe başkanlığı bir girişimde bulunmadı. Henüz ihraç işlemi gerçekleşmedi diyemedi.

      Ve açıklamadan 3 ay sonra, 2 MHP li meclis üyesi partilerinden resmi olarak ihraç edildi. İhraçla ilgili İskilip kamuoyuna bir açıklama yapması gereken ilçe yönetiminden yine ses çıkmadı.

       KAYBEDEN SİYASİLER DEĞİL, KAYBEDEN İSKİLİP

    Tüm bu yaşananlar karşısında İskilip’teki siyasilerin bir kayıpları görünmüyor. Kim kaybediyor. İskilip kaybediyor.

      Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve Belediye yönetimi çerçevesin de  meydana gelen olaylar karşısında her zaman tarafsızlığımı korudum. Benim de şahsen içerisinde bulunmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisinin kurumsal kimliğine zarar verecek hiçbir oluşumun içerisinde yer almadım. Hiçbir zaman almam da.  Ortalıkta her gün MHP li bir başkanın yönettiği belediye ile ilgili bunca dedikodu dolaşırken yetkilerin çıkıp halkımıza gerçekleri anlatmaması beni olduğu kadar, bu olaylardan zarar gördüğüne inandığım İskilip halkını da üzmektedir.  Bir gazeteci olarak ta olaylar karşısında adil haberler yapmaya çalıştım. Yazdım Belediye başkanı tepki gösterdi. Yazdım meclis üyeleri tepki gösterdi. Yazdım, MHP ilçe Başkanlığı tepki gösterdi. Adım memlekette muhalif gazeteciye çıktı. Belediye ile MHP İskilip ilçe yönetimi ile ilgili yazdığım bir haber sonrası ilçe yönetiminden beni arayıp bu haber yalan diyenler, O haberi biz yalanladık. O da kaldırdı diyemedi.

   Malum konular artık yargı da son kararı da yargı verecek.

   Tabi bu olayların birde ilk başlangıcı var. Milliyetçi Hareket Partisine üye hadi olmayanları aday gösterip nasıl partimizin adayları diye halktan oy isteyip seçtirdiniz. Hatta MHP den Belediye meclisine seçilen bazı meclisi üyelerinin başka bir partide üyelikleri vardı. Bu vahim bir durum değil mi. Bu durum dahi ilçe yönetiminin görevini tam olarak yapmadığı gerçeğinin en büyük kanıtıdır.  İlçe yönetiminin Belediye Başkanı ile Meclis üyeleri arasında gerekli koordinasyonu sağlayamadığı, kendisini tamamen olayların dışında tuttuğu gözler önündeyken, ilçe yönetim kurulun da bu konularla ilgili her hangi bir karar maalesef alınamamıştır. Yönetim kurulunda yer alan bazı üyelerin uyarıları dikkate alınmamıştır.

    Olaylar karşısında Belediye Başkanı kendisini çeşitli platformlarda savunmuştur. Şu bir gerçektir ki;  Ne Belediye yönetimi ne de olayların içerisindeki meclis üyeleri yasal olarak aklanmış değillerdir. Konularla ilgili savcılık soruşturması devam etmektedir.  Belediye Meclis Üyelerinin belediye faaliyet raporunu kabul etmemesi sonrasında ki yasal süreç Danıştay’da  devam etmektedir. Danıştay bu konuda kararını verir ve Belediye Başkanını düşürmezse,  faaliyet raporuna ret kararı veren 9 Meclis üyesinin hata yapmışız deyip meclis üyeliğinden derhal istifa etmeleri gerekir. O aşama gerçekleşmeden tarafların aklandık, paklandık,  O suçlu, bu suçlu gibi ifadeler kullanması dedikodudan öteye gidemez.

    Sonuç olarak, Milliyetçi Hareket Partisi İskilip İlçe Başkanlığı yaşanan süreci sağlıklı bir şekilde yürütememiştir. İskilip son zamanlarda birileri birisinin ya da birilerinin istifa etmesi gerektiğini söylüyorlar ya. Bence ilk önce MHP İskilip İlçe Başkanlığı İskilip halkına emanetinize sahip çıkamadık deyip toplu olarak istifa etmelidir. İstifasını vermek isteyenlerde engellenmemelidir.  Belediye Başkanı suçlu ise yasa gereğini yapacaktır. Bu Meclis üyelerinin de iddiaları çürütülürse o koltukları işgale son vermeleri gerekir.

     Bu aşama da İskilip’e yapılacak ve ya yapılması planlanan hizmetlerin devam etmesi için Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri aralarındaki gerginliklere son vererek çalışmalarına devam etmelidirler. Bunun olmaması durumunda önümüzdeki seçimlerde MHP İskilip’te aday dahi gösteremeyecek bir duruma gelir ki, İskilip’te yaşadığınız sürece bu vebalin altından kalkamazsınız.  Buradan her iki kesime de sesleniyorum. Gerek mecliste, gerekse encümende şu gerginliklere bir son verin. İskilip’in her geçen gün kan kaybetmesine müsaade etmeyin. Kazanan İskilip olsun.

 (  ALİ ARICI )

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.