1 KARE FOTOĞRAF

Yayın: 18 Nisan 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 18.04.2022 13:40:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

BİR KARE FOTOĞRAF

    Bu gün Çorum yerel kuruluşlarından “Kesin Karar”gazetesinin sosyal medya sayfasına yansıyan bir  kare fotoğraf, ve altına yazılanlar siyaset arenasında gündem oldu.

     Fotoğraf kendisine gazeteci statüsü verildiğini sanan, iki satır haber yazmaktan aciz, koplaya yapıştır yöntemiyle sosyal medyadan haber paylaşan bir muhtereme ait. Bu muhterem davetli dahi olmadığı bir iftar programı sırasında orada bulunup, iftar sonrası yapılan bir çay sohbeti sırasında bu fotoğrafı çekmiş.  Nasıl oldu bilinmez,  masadakilerin bilgileriyle birlikte de basına servis edilmiş.  Bende haberi görünce paylaştım. Paylaşım için biraz acele etmiş de olabilirim. Fakat fotoğraf karesi gerçekten haberin içeriğinde yazdığı gibiyse durum gerçekten karmaşık görünüyordu.

    Bu gün , o gizli toplantı olduğu iddia edilen toplantının düzenleyicisi ve bazı katılımcıları ile görüştüğüm de bu olayın bir toplantı değil, bir iftar daveti olduğunu öğrendim. İftar davetini düzenleyenler, iftarın yemeğinin reklamı olmaz düşüncesiyle iftara basını özellikle davet etmemişler. İftar sonrası da katılımcılar doğal olarak gruplar halinde sohbetler etmişler.

    İskilip küçük bir ilçe. İnsanlar sokağa çıkınca her gün karşılaşıyor. Selamlaşıyor. Birbirinden alışveriş yapıyor. İnsanları ayrıştırmak bu kadar basit olmamalı. Belediye Başkanı Ali Sülük’te iftar davetine katılmış, katılımcılarla sohbet etmiştir. Bazıları için bu fotoğraf karesi farklı anlamlar taşıyabilir. Haber değeri de taşıyabilir. Fakat gizli olduğu iddia edilen bir toplantının  İskilip’in en merkezi yerinde olan halka açık bir parkta yapıldığını söylemek kimlere inandırıcı gelir anlayamıyorum.

   Kişisel olarak iftarı düzenleyenleri tanımasam, doğal olarak insanın aklına acaba Belediye Başkanı bir komplonun içerisine mi çekildi diye düşünebilirdim. Bura da gerçekten bir komplo varsa, iftarı düzenleyenler de değil de   o alandaki başka etkenlerde bunu aramak gerekir.

(Fotograf: https://www.facebook.com/karargazetesi)

    

  

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.