DOĞANGİR KÖYÜNE, KÖY KONAĞI

Yayın: 04 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 04.03.2021 16:47:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

  DOĞANGİR KÖYÜNE  KÖY KONAĞI VE İMAM LOJMANI

         İskilip Doğangir köyüne köy muhtarlığınca Köy Konağı ve imam lojmanı yapılıyor.

        Doğangir köyü Muhtarı İsa Sarıdoğan’dan alınan bilgiye göre;  köy halkına ortak kullanımına  köy konağı ve imam lojmanı inşaatına başlandı. 100 metre kare ve  İki katlı olarak yapılacak olan tesisin üst katında köy imamı lojmanı ve alt katında köy konağı köy muhtarlığı ofisi yer alacak.  Köy Muhtarı İsa sarıdoğan ; “ İnşaatımızın temelini muhtarlığımızın kısıtlı imkanlarımızla attık. Daha sonra Çorum Valimiz sayın Mustafa Çiftci’den konuyla ilgili yardım talebinde bulunmak için yaptığım görüşme sonucu Sayın valimiz bizlere gerekli yardımlarda bulunacaklarını belirtmesi üzerine inşaatımıza başladık. Sayın valimize ilgilerinden dolayı şahsım ve köyüm adına teşekkür ediyorum. “

      Doğangir Köyüne Yeni Yol Yapılacak

Köy Muhtarı İsa Sarıdoğan, heyalan nedeniyle resmi olarak kapalı olan Doğangir köy yolunun güzergahı değişeceğini açıkladı. Bilindiği üzere geçmiş yıllarda eski kaymakam pınarı bölgesinde meydana gelen heyelan sonrasında Doğangir köy yolu sular altında kalmış, köye geçici olarak Yazıkıran bölgesinden servis yolu açılmıştı. Heyalan nedeniyle resmiyette kapalı görünen eski yol halen köy halkınca kullanılıyor. Köyün bazı bölümleri de halen heyelan bölgesinde yer alıyor.  Muhtar Sarıdoğan, köy içi heyelan bölgesinde 4 evin kaldığını, diğer evlerin boşaltılarak yeni yerleşim alanına taşındıklarını belirtti. Köy içinde tehlike arz eden ahşap elektrik direklerinin de değiştirilmesi için mücadele ettiklerini belirten köy muhtarı kısa sürede bu direklerinde değişeceği yönünde ilgili makamlardan söz aldıklarını söyledi.

 

       

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.