İSKİLİP TURŞU FABRİKASI İÇİN HIZLI ADIMLAR

Yayın: 17 Şubat 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.02.2021 13:27:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
     İskilip Belediyesinin hazırladığı "Turşu Fabrikası"
projesi hayata geçiriliyor

     Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan projeler içerisinde yer alan "İskilip Turşu Fabrikası" nın kısa sürede üretime geçmesi için atılan adımlarda sona yaklaşıldı. 

      Belediye  Başkanı Ali Sülük'ün talimatları doğrultusunda İskilip Belediyesi tarafından hazırlanan projenin  Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından onaylanmasıyla birlikte ,  S.S İskilip Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin sahibi olacağı fabrikanın yeri belirlendi. İskilip Belediye Mezbahanesi yanında bulunan  ve mülkiyeti belediyeye ait atıl durumdaki yapı fabrika kurulması için kooperatife devredilecek. 

       Konuyla ilgili incelemeler yapmak için İskilip'e gelen,   Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Sogep Programı Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar Projesi İzleme Uzmanı Rumi Pelen, Çorum Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Musa Erdal ve Tuğba Purtul,  Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje ofisi Uzmanı ve Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar Projesi Koordinatörü Dilek Bilgin ile beraber Belediye Proje Koordinatörü Zehra Köse, Fen İşleri Müdürü İbrahim Bozkuş, Çevre Mühendisi Muhammed Çam ile birlikte  incelemelerde bulundular. . Yapılan incelemeler kapsamında, belediyenin kooperatif turşu atölyesinin kurulmasına destek amaçlı ayırdığı yer hakkında istişare edildi. 

 


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.