İSKİLİP TURŞUSU TARIM KREDİ MARKETLER İÇİN ÜRETİLECEK

Yayın: 01 Kasım 2022 - Salı - Güncelleme: 01.11.2022 14:35:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İSKİLİP TURŞUSU TARIM KREDİ MARKETLER İÇİN ÜRETİLECEK

   İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ün girişimleri ile kurulan Yöresel Ürünler Kooperatifine ait turşu fabrikasında üretilen ürünlerin satışı ve kapasite artırımı ile ilgili çakışmalar devam ediyor

   Geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatifi Birlik Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Aslan ve beraberindeki ekiplerin tesislerde yaptığı inceleme sonrasında ürünlerin Tarım Kredi Market’ler de satışı gündeme gelmişti.

  Bu ziyaretten sonraki günlerde de Belediye Başkanı Ali Sülük birlik müdür yardımcısını makamında ziyaret ederek, ürünlerin tarım kredi marketlerin raflarında yer alması için kooperatifin neler yapması gerektiği yönünde görüşmelerde bulunmuştu.

     TURŞU FABRİKASI SADECE KOOPERATİFİN ÇALIŞMASINI DEĞİL, BÖLGEMİZ İÇİN YENİBİR İSTİHTAM  VE YATIRIM KAPISI OLACAK

   Başkan Sülük, yaptığı görüşmeler ve yetkililerin tesislerde yaptığı inceleme sonrasındaki konular hakkında, beraberinde İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural ile birlikte belediye meclis salonunda geniş kapsamlı bir toplantı yaptı.

     Toplantıya, İskilip İlçe Tarım Müdürü Murat Karaslan, İskilip Ziraat Odası ve İskilip Açık Ceza İnfaz Kurumu temsilcileri, Yöresel Ürünler Kadın Kooperatifi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri Hatun Çam ve Fatma Selvi katıldı.

     Toplantı ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Sülük; “İskilip Turşusunun Tarım Kredi marketlerde satılması için izleyeceğimiz yol ve atacağımız adımları değerlendirmek, İskilip çevresinde turşuluk hammadde yetiştiriciliğinin artırılmasının planlanması, Turşu Fabrikasının kapasitesinin artırılması konuları ele alınarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Çiftçilerimiz ,kadınlarımız, gençlerimiz ve ilçem adına güzel çalışmalar olacağına inanıyorum.” Dedi.

    Turşu üretimi ile ilgili toplantılar önümüzdeki günlerde devam edecek. 2023 Sezonun da turşu fabrikasının tam kapasite ile çalıştırılarak, ürünlerin Tarım Kredi Market’ler de ki raflarda yerlerini alması planlanıyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.