"AFET KONUTLARI DEPREM ZEDELERE TAHSİS EDİLSİN"

Belediye Başkanı Ali Sülük, Afet konutlarının deprem zedelere geçici tahsisi durumunda gerekli tüm tadilat ve tamiratı belediye olarak yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Yayın: 21 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 21.02.2023 15:43:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

BAŞKAN ALİ SÜLÜK;

AFET KONUTLARI DEPREM ZEDELERE TAHSİS EDİLSİN

      Yıllardır atıl durumda olan İskilip Sanayi İskilip Sanayi sitesi yolu güzergahındaki afet konutlarının geçici olarak deprem zedelere tahsis edilmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

     Belediye Başkanı Ali Sülük, Çorum MHP İlçe Başkanı Ağah Karapıçak, Belediye Meclis Üyeleri  Murat Kiraz ve Hatun Çam  ile birlikte konutların mevcut halinde incelemelerde bulundular.

     Başkan Sülük, inceleme sonrası yaptığı açıklamada;  “2005 Yılında Karaağaç Köyü yangınında zarar gören köy sakinleri için inşa edilen ancak hiç taşınılmayan, 6 Blok, 48 daireden oluşan binaların onarım, tadilat yetkisi tarafımıza verildiğinde buradaki tadilat işlerini hızla yapıp depremzede vatandaşlarımıza geçici olarak tahsis edebiliriz” dedi.

     12 Haziran 2005 Yılında İskilip Karaağaç köyünde meydana gelen yangın yangında 48 ev tamamen yanmış, evi yanan vatandaşlar için devlet tarafından yeni konutların yapılması kararlaştırılmıştı. Afet konutları da mevcut köy yerine 6 blok ve 48 daire 100’er metre kare olarak   İskilip merkeze yapıldı.

     Karaağaç köyünden hak sahiplerinin konutlara taşınmaması nedeniyle 2008 Yılından günümüze kadar konutlar kaderine terk edildi. Konutların içerisinde de önemli hasarlar oluştu.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.