ALİ BABACAN İSKİLİP İLÇE KONGRESİNE KATILDI

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin İskilip İlçe Kongresine katıldı.

Yayın: 18 Kasım 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.11.2021 19:51:04
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN

İSKİLİP İLÇE KONGRESİNE KATILDI

( Kongrenin video görüntüleri haber altında) 

 

      Demokrasi  ve Atılım Partisi Genel  Başkanı Ali Babacan partisinin İskilip İlçe Kongresine katıldı.

      Ankara’dan karayolu ile İskilip’e gelen Babacan, İskilip Sanayi Sitesin’de partililerince davul zurna eşliğinde karşılandı. İskilip ota tamircileri ve marangoz esnafıyla sohbet eden Ali Babacan, buradan ilçe kongresinin yapılacağı salonda partililerine ve katılımcılara hitap etti.

     DEVA Partisi İskilip ilçe kongresine genel başkan Ali Babacan’nın yanında genel merkezden üst kademe yöneticiler katıldı.  Deva Partisi Çorum İl Başkanı ve ilçe başkanları da kongreye katıldılar. İskilip’ten de beklenenin üzerinde bir katılımın olduğu kongreye iktidar partilerinden her hangi bir katılım olmazken,  CHP İlçe Başkanı Yusuf Var,  İyi Parti  İlçe başkanı Ömer Sardonat, Refah Partisi İlçe Başkanı Yavuz katırcı, Bakkallar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Osman Top da yer aldı.

     Deva Partisi İskilip 1.inci Olağan Kongresinde konuşan Genel başkan  Babacan konuşmasının tamamını ülkemizin ekonomik durumu ile ilgili yaptı. Başta faiz indirimi ve uygulanan ekonomik politikaları eleştiren Babacan, merkez bankası başkanının da sürekli değiştirilmesinin ve bankanın özerkliğinin korunamamasının sonuçlarının ağır olduğunu belirtti.

     Ali Babacan yaptığı konuşmada;

    “Türkiye bir yol ayrımına geldi dayandı. Dönülmez akşamın ufkundayız artık. Nereden mi anlıyoruz? İktidar ortaklarının dilindeki aritmetik hesaplamalarından anlıyoruz. Ülkenin meselelerini düşünmek yerine “50+1 yanlış oldu” diyerek seçim hesaplamalarına gömülmelerinden anlıyoruz…

   Şunu dikkatle takip etmemiz lazım. Ne zaman ki bir iktidar, vatandaşına oy gözüyle bakar; Ne zaman ki bir iktidar, sorunların çözümüne değil de Koltuğu garantileyecek hesaplamalara kafayı takar; İşte o zaman artık o iktidarın vakit dolmuştur. Ne diyorlar? 50+1 olmadı diyorlar. Ne olacak? Oylar düştükçe 40+1’e mi indirelim. Gelecek sene daha da düşerse 30+1’e mi indirelim? Ne yapalım? Ne istiyorlar? 50+1 olmamış. Seçilirken iyi, seçilemeyecek duruma düştüğü anda 50+1 olmadı. Ama hiç endişeniz olmasın. Acısıyla tatlısıyla; iyisiyle kötüsüyle, bugünkü iktidarla en kısa sürede vedalaşacağız. Müsait bir yerde inecekler. İşte o gün değerli arkadaşlar, halkımızın teveccühüyle inşallah hemen biz işin başına geçeceğiz. Türkiye’yi hızla huzura, barışa ve adalete götüreceğiz. Biz, DEVA Partisi kadroları olarak bu sorumluluğu omzumuzda bugünden hissediyoruz. Ve bunun için çalışıyoruz. Ve her adımımızı bu sorumluluk bilinciyle atıyoruz…

      Biliyorsunuz Merkez Bankası 2 ay önce ne yaptı? Sayın Erdoğan’ın talimatıyla faizi 19’dan 18’e indirdi. Geçen ay 18’den 16’ya düşürdü. Bugün ne yapacak göreceğiz. Saat ikide açıklayacaklar. Ancak buradan ben şimdi soru sormak istiyorum: 19 kötü bir faizdi de şimdiki 16 iyi bir faiz mi? Madem faiz kötü bir şey, neden sıfırlamıyorsunuz? Neden faizi sıfıra indirmiyorsunuz. Öyle nas deyip de insanların gönlüne, kalbine bir dokunup kaçıp gitmek yok. Öyle yok…

     Hep söylüyorum; ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız, önce hukuku düzelteceksiniz, adaleti sağlayacaksınız. Tekraren; ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız, önce hukuku düzelteceksiniz, adaleti sağlayacaksınız. Geçenlerde de söyledim. Ya şunu on kere yazın. Şöyle duvarlarınıza asın. Sık sık tekrar edin. Çünkü bu olmayacak. Ne kadar çabalasanız da olmayacak. Bir ülkede adalet yoksa hukuk yoksa o ülkede ekonomi düzelmez. Bir ülkede hukuki güvenlik yoksa o ülkede yeterince yatırım olmaz. İnsanlar varlıklarını ortaya çıkartmaz. Önce adalet. Yoksa işte böyle, yüksek faizle, yüksek kurla, yüksek enflasyonla boğuşur durursunuz. Daha bu günler iyi günler bakın, söylüyorum. Beterin beteri ver Allah korusun…

      Hiç merak etmeyin, tıpkı 2002’de olduğu gibi, biz ülkemizi bu krizden de çıkarırız. 2008-2009’da da çıkarttık biliyorsunuz küresel krizden. Bu krizden çıkaracak olan da yine bizler olacağız. Yine biz bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. Hep beraber başaracağız bunu inşallah. Demokrasi ile, hukuk bazlı yönetimle, işini bilen, ehil ve çalışkan kadroların iş başına geçmesiyle, ekonomimizi hızla toparlayacağız. Ülkemiz, yatırımcıların koşarak geldiği bir yer olacak. Daha evvel yaptık yine yapacağız. Paramıza itibar kazandıracağız. Güven gelecek. Faizler güvenle, itibarla düşecek. Faizler talimatla değil, doğru politikalar sayesinde düşecek. Ve bu enflasyonu, hayat pahalılığını gündemden çıkaracağız arkadaşlar…”

        Genel  Başkan Ali Babacan’nın konuşması sonrası yapılan İlçe başkanlığı seçimlerine tek liste ile yapıldı. Seçimler sonucu üyelerin tamamını oyunu alan mevcut İlçe Başkanı Mustafa Gökmen yeniden Deva Partisi İskilip İlçe Başkanlığına seçildi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.