AZMİN ZAFERİ

Yayın: 13 Ağustos 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 13.08.2022 12:13:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

AZMİN ZAFERİ

Başkan Sülük'ün ısrarlı girişimleri kapalı spor salonunu İskilip'e yeniden kazandırıyor.

    Yıllardır atıl durumda olan İskilip Kemal Arıkan Kapalı Spor Salonu gerekli tadilatlardan sonra, yeniden İskilip'in hizmetine sunulacak.

    Başlığı okuyunca eminim pek çok kişi İskilip'te kapalı spor salonu varmıy dı diyecektir. Spor salonu olduğunu bilenlerin önemli bir bölümü de yerini dahi bilmez.

   Evet İskilip'in kapasite olarak yetersiz olsa da bir kapalı spor salonu var. Yapım tarihi hakkında net  bilgim olmasa da salon 2003 yılında hizmete açılmış olabilir.  

  İskilip Şehit Kemal Arıkan Spor Salonu ilçe merkezine biraz uzak olsa da, sanayi sitesinin alt kısmında bulunan eski yatılı ilk öğretim okulu olarak bilinen , şimdiler de fen lisesi olarak eğitime devam eden okulun yayına yapılmış. Salonun buraya yapılmasında en önemli etken o yıllarda Yüksek Okul Projesinin de aynı yerde olmasıydı.

    Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılan salona  28 Ocak 1982 Tarihinde ABD Los Angeles Başkonsolosu olarak görev yaparken Ermeni terör örgütü ASALA militanlarınca şehit edilen İskilip’li diplomat Kemal Arıkan’nın ismi verilmişti.

    Salon kısa bir süre Gençlik ve Spor Bakanlığınca işletilirken,  daha sonra yapılan bir protokolle  Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiş. İlçe merkezine uzak olması ve müdürlük personelinin de ilgisizli sonucu kullanılamaz hale gelen harabe bir durumda kaderine terk edilmiş.

   Göreve geldiği günden bu güne kadar spor ve sporcuya verdiği destekle bilinen Belediye Başkanı Ali Sülük 2 yıl önce bu atıl durum da ki kamu tesisini tekrar ilçemizin hizmetine sunmak için bir çalışma başlatmıştı.  Bu çalışmayı yakından takip eden birisi olarak söyleyebilirim ki; başkanın bu konudaki mücadelesini takdir etmemek mümkün değil. Orada bir devlet malını çürümeye terk edenler, başkanın önüne bir sürü bürokratik engeller koyarak adeta bir set çekmeye çalıştılar.  2 yılın sonun da Belediye Başkanı Ali Sülük'ün azimli mücadelesi meyvesini verdi. Kapalı Spor Salonunun işletme hakkı Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca  İskilip Belediyesine devredildi.  

    Edindiğim bilgilere göre salon bakanlığında katkılarıyla kapsamlı bir tadilattan geçirilerek, yeniden İskilip halkının hizmetine sunulacak.  Salonda spor müsabakalarının yanında özellikle kış aylarında kültürel etkinliklerinde yapılması planlanıyor.

   İskilip Şehit Kemal Arıkan Spor Salonu'nun ilçemize yeniden kazandırılması  konusunda mücadelesinde geri adım atmayan Belediye Başkanı  sayın Ali Sülük'e ve bu konuda mesai harcayan siyasetçisinden bürokratına teşekkür ederim. 

   

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.