BAŞKAN BOMBANIN PİMİNİ ÇEKTİ

Benim hakkımda devam eden bir tek soruşturma yoktur. Bir tane adli yargı süreci yoktur.

Yayın: 19 Mart 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 19.03.2022 02:44:14
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

BAŞKAN BOMBANIN PİMİNİ ÇEKTİ

     Başkan Ali Sülük;    Meclis üyelerinin fişini çektiğim doğrudur

   İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük belediye çalışmaları ve hakkındaki iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı.

   Çorum merkez yerel basınından bazı gazetecilerin yanında İskilip mahalli basın mensuplarının da takip ettiği toplantıda Başkan Sülük, iddialı açıklamalarda bulundu. Toplantıya Belediye Meclis Üyeleri Hatun Çam ve Murat Kiraz da katıldı. 

   Açıklama bir çok sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlandı.

    Belediye Başkanı Ali Sülük yaptığı basın açılmasında hakkındaki iddialar ve kamuoyunun gündemindeki konularla ilgili olarak şimdiye kadar yaptığı açıklamalardan farklı olarak daha somut konularla ilgili konuştu. Başkan Sülük’ün açıklamalarından satır başları;

   Tarafıma yapılan iftiralar, İskilip’te bir şeyler olmaya başladıktan sonra başladı.

   Toki İskilip’te kesinleşti. Gençlik Merkezinin ihalesine çıktık.

   Suya yüzde yüz zam yapılacağı, bunu da Belediye Meclisinin engellendiği iddia edildi.  Evsel katı atık ücretinin alınması yasal zorunluluktur. Su faturaları üzerinden tahsil edilir. Miktarı meclis belirler. Bu talebin kabul edilmemesiyle birlikte burada kamu zararı oluşmaktadır. Suya zam diye bir konu meclisin gündemine gelmedi.

   Belediye iş yeri satıyor diye polemik yaptılar… Bir esnafımızın talebiydi. Boş duruyor. Kiralayanda yok. Meclis gündemine getirdik. Kabul edilmedi. Olay bundan ibarettir.  21 Dönümlük belediye meyve bahçesini 150 bin TL ye sattılar. O gün ki meclis üyelerinden bazıları yine mecliste. O satışa neden göz yumdular. Ben görev yaptığım süre içerisinde 1 Metre taşınmaz satmadım.

   Kişiye özel uygulamalar yaptığım iddia edildi. İlçemizde 500 kişiye istihdam sağlayan bir ayakkabı fabrikası bir talepte bulundu. Kendi işçilerini taşımak için belediye taşıma yönetmeliğinde değişiklik yapılması talebi. Bu bile polemik yapıldı. Sizde 50 kişiye istihdam sağlayın size de özel uygulama yapayım.

   MHP den istifa eden meclis üyesi yok. MHP den ihraç edilen meclis üyeleri var.

   Sorun çıkaran meclis üyelerine ben bir ayrımcılık sağlayamadığım için bu sorunlar çıkıyor.

   Benim hakkımda devam eden bir tek soruşturma yoktur. Bir tane adli yargı süreci yoktur.

    2021 Yılı Belediye Meclisi Denetleme Kurulu üyeleri hakkında görevi kötüye kullanma, iftira, resmi evrakları yok etme, resmi evrakları gizleme, resmi belgede sahtecilik ve adli yargılamayı engellemeye teşebbüs suçlarından savcılığa savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma devam ediyor.

   Belediye Meclis Üyeleri Erol Kanbur ve İsmail Suakıtıcı hakkında, görevi kötüye kullanma ve zimmetle ilgili suç duyurusunda bulundum. Soruşturma devam ediyor.

   Meclis üyesi Mehmet Sözer’in oğluna ait Onur market hakkında hırsızlık suçlaması ile suç duyurusunda bulundum. Suçlu bulundular ve karar kesinleşti.

   Meclis üyesi Erol Kanbur hakkında zimmet, görevi kötüye kullanma ve nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile suç duyurusunda bulundum. Bu şahıs belediyeye ait bir arsayı kiraya verip parasını kendisi almış.

   Bir  birlerinin  ahlaklarına  söyledikleri  laflar,  bana attıkları mesajlarda halen kayıtlı. Benim terbiyem müsaade etmediği için paylaşmıyorum. Bunları paylaşsam, bırakın meclis üyeliğini İskilip’te duramazsınız.

    İsmail Suakaıtıcı  sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuş. Ak Parti Milletvekili sayın Erol Kavuncu ve İlçe Başkanıyla birlikte 9 meclis üyesi Ak Parti İskilip İlçe Başkanlığında güneş enerji santralı ile ilgili toplantı yapmışlar. Ben bu tür bir toplantının yapıldığına ihtimal vermiyorum. Cumhur ittifakımızın bir milletvekilinin ve onun ilçe başkanının MHP den ihraç edilmiş meclis üyeleri ile toplantı yapmalarına ihtimal vermiyorum.

   Buradan Ak Partili Belediye Meclis Üyelerine sesleniyorum. İsmail Suakıtıcı ve Mehmet Sözer bana Ak Partili işçilerin işten çıkarılması için geldiler. İsteklerini yerine getirmedim. Söylemedik, yapmadık desinler. Belgelerini vermezsem şerefsizim.

    Bir sitede yapılan yayında hakkımda bir sürü şey konuşuldu. Söylenenlerin 2 tanesi doğru. Diyorlar ki başkan fişi çekti. Evet Meclis üyelerinin fişini çektim.  Benim izin konumu konuşuyorlar. Benim ne kadar izin kullandığımı nereden biliyorsunuz.

    Hepsine benden kapak olacak bir bilgi vereyim. Danıştay Başsavcılığı Belediye Meclisinde kabul edilmeyen faaliyet raporu sonrası görevden alınmam konusunda ret talebinde bulunmuştur.  

 KONUİLE İLGİLİ KÖŞE YAZISINI LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ

http://iskiliptv.com/yazar-bu-bomba-kimin-elinde-patlayacak-32.html

 

 

 

  

   

                                  

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.