BELEDİYE MECLİSİNDEN ÖNEMLİ KARARLAR

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ YAP İŞLET DEVRET MODELİ İLE YAPTIRILACAK, İKİ SOKAĞIN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ BELEDİYE 4 ADET ARAÇ ALINACAK

Yayın: 01 Kasım 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.11.2021 18:52:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

BELEDİYE MECLİSİNDEN ÖNEMLİ KARARLA

  İskilip Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısı Belediye Başkanı Ali Sülük’ün Başkanlığında Meclis Salonunda yapıldı.

    Gündem ve gündem dışı konuların görüşüldüğü toplantıda tüm kararların oy birliği ile alındığı gözlemlendi.

     GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ YAP İŞLET DEVRET MODELİ İLE YAPTIRILACAK

     İskilip Belediyesinin yılardır gündeminde olan ve belediyeye önemli ölçüde gelir getireceği düşünülen güneş enerji santralinin yap ilet devret modeli yaptırılması meclis gündemine geldi

    Belediye Başkanı Ali Sülük santralin toplam maliyetinin  7 milyar gibi bir rakam tutuğu belirterek; “ Belediyenin daha önceki dönemde çekilmiş, kredi yükü var. Yeni kredi için çalıştık, bankalarla görüştük. Maalesef istediğimiz kredi oluşmadı.  Belediyemizin toplam borçlanma limiti 5 milyar 800 milyon lira olarak belirlendi. Bu limit bizim bu tesisi yapmamıza yetmiyor. Yaklaşık 7 milyar maliyeti var. Bende bu fırsatı kaçırmamak için yap – işlet – devret modeli ile yaptırmanın uygun olacağını düşünüyorum. Böyle bir yatırım belediyemizin elinden kaçmasın.  Bu işi yaptıran belediyelerle görüşmeler yaptık. Bu tesisleri yaklaşık 20 yıllık olarak yaptırmışlar. Belediyelerin aldığı kar oranı ise yüzde 15 ile yüzde 21 arasında”

     Başkan Sülük’ün açıklamaları sonrasında söz alan bazı belediye meclis üyeleri,  bu işin belediye tarafından yaptırılmasının daha uygun olacağını belirterek, yap – işlet – devret modelindeki şartnamede neler olduğunu bilmek istediklerini belirttiler. Başkan Ali Sülük ise,  oylanan şart namenin olmadığını, sadece yaptırılması için meclisten yetki istediklerini belirterek, bu işe daha önce yaptıran belediyelerden örnek şartnameler temin edilerek belediye meclis üyelerine bilgi sahibi olmaları için iletebileceklerini söyledi.

    Yapılan görüşmeler sonrası , İskilip Belediyesi Güneş Enerji Santrali’nin yap – işet –devret modeli ile yaptırılması yönündeki görüşmeler için belediye meclisinin 5 Kasım 2021 tarihinde olağan üstü toplanmasına karar verildi.    

İKİ SOKAĞIN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

   İskilip Belediye Meclisinde alınan karar uyarında Mutaflar Mahallesinde bulunan iki sokağın ismi değiştirildi.

   Karara göre Mutaflar Mahallesi Elmalı Sokak’ın yeni ismi Albay Mustafa Biçer Sokak olurken, aynı mahalledeki Abaza Sokak’ın adı da Şehit Piyade Er Bahattin Gündüz Sokak oldu.

BELEDİYE 4 ADET ARAÇ ALINACAK

  Çorum İl Özel İdaresince ihale yoluyla satışa sunulan çeşitli vasıflardaki 4 adet aracın alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesi yönündeki karar mecliste ittifakla alındı.

 

   

 

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.