BİZ İSKİLİP’İN VEKİLİ OLACAĞIZ…

14 Mayısta yapılacak olan seçimlerde aday olacak Milletvekilleri için ikinci aşamada tamamlanarak, partiler seçimlerde yarışacak milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti.

Siyaset Yayın: 10 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.04.2023 03:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

   Listelerde ismini göremeyen adaylar hayal kırıklığı yaşarken, aday olarak belirlenen isimler ise bu geceden itibaren propaganda çalışmalarına başladılar.

  Öncelikle her iki seçimde ülkemize hayırlı olmasını diliyorum

  İskilip’in  Adı Yok

  Çorum’u bırakalım Türkiye genelinde hiçbir partinin listesinde İskilip’li aday ismi göremedim.  Çorum siyaseti yine üstün çıktı ve İskilip’li adayların üzerini çizdi. Son 3 seçimdir 70’in üzerinde İskilip’ten oy alan parti bile bir vefa gösterip seçilemeyecek sıradan dahi olsa oraya bir İskilip’liyi maalesef yazmadı. Yıllardır bunu her kesim söyler, fakat sandığa hiçbir tepki yansımaz. Kimse tepki göstereceğiz falan demesin. Değişen bir şey olamaz. Biz İskilip’in içerisinde bir birimizle debelleştiğimiz sürece, kaderimize razı olmuşuz demektir.

   Listeler… Listeler

  Gönül isterdi ki,  bu yazı da manşetten “ Şimdi kenetlenme zamanı” diye bir başlık atıp, halkımızı İskilip’li bir adayı desteklemeye davet etmeyi arzulardım. Maalesef yine olmadı. Bize de gazeteci olarak, yarin İskilip’e gelip biz İskilip’in evlatlarıyız diyecek muhterem vekil adayları ile ilgili bir iki şey söylemek kaldı.

    Ak Parti Çorum Milletvekili aday listesi beni çok şaşırtmadı. Beklendiği gibi  listenin  de 1 sırada Ak Parti eski ilçe Başkanı Yusuf Ahlatçı yer aldı. Kendisini şahsen tanımam. İlçe Başkanlığındaki  bir iki toplantısına katıldım. Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Yusuf Kaya ile samimi bir diyaloğu var. Seçimlerde ilçe teşkilatlarıyla uyum oldukça önemli. Fakat bir gözlemimi de yazmadan geçemeyeceğim. Yusuf Ahlatçı’nın İskilip’e gelişlerinde aklımda kalan çakar lambalı minibüsle ve kalabalık bir ekiple gelip gitmesi. Vekil olunca nasıl olur bilemedim.

   Ak Parti Listesinin 2’inci sırasında mevcut milletvekili Oğuzhan Kaya var. Çorum Milletvekilleri arasında Oğuzhan vekili her zaman daha samimi ve nezaketli bulmuşumdur. Eğitim hayatının yarısından fazlasını İskilip’te geçirmiştir. Vekil olduğu dönemde İskilip için ne yaptı? Seslerini duyar gibiyim. Şunu samimiyetle söyleyebilirim ki İskilip’e gelen en küçük hizmetlerin arkasında mutlaka Oğuzhan beyin bir katkısı olmuştur. Fakat kendisinin şov ve reklam yapmayı sevmeyen bir yapısı olduğunu gözlemledim. İskilip hak ettiklerini alabildi mi derseniz, hayır.

   Listenin 3 sırasında eski Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül yer aldı. Zeki Gül, Çorum Belediye Meclis Üyesi iken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcünü ’nün istifası sonrasın da Belediye Meclisince başkanlığa seçilen bir isim. Daha öncesinde Alaca Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmasına rağmen seçilememiş. Türkiye Güreş Federasyonu bünyesinde bir süre görev yapan Gül,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Müşaviri görevini yürütmekteyken istifa ederek Ak Partiden aday oldu.

  Ak Parti listesinin son sırasında ise, Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi iken, istifa eden Ramazan Kelepircioğlu yer aldı.

   Ak Parti listesinde mevcut milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu kendilerine yer bulamadı. Bu iki ismin listede yer almamasına bir İskilip’li olarak şahsen sevinenlerdenim. İskilip’te birçok kişinin de aynı görüşte olduğunu düşünüyorum.

   Partilerin listelerindeki kişiler kadar, teşkilatları ile uyumları da önemli.

   Yusuf Kaya’nın başında olduğu Ak Parti İskilip İlçe yönetiminde 4 yıldır şunu gözlemledim; Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu’ya gösterilen ilgi ve alakayı Oğuzhan Kaya’ya gösterilmediğini söyleyebilirim. Özellikle Ahmet Sami Ceylan Sanayi Sitesin de bakan gibi karşılanırken, Oğuzhan Kaya defalarca İskilip’e sessiz sedasız gelip gitti.  Hep söylenildiği gibi, siyasette 1 saat bir uzun zaman. Ak Parti İskilip teşkilatın da bir muhalif kanat var. Bu muhaliflerin de neler yapabileceklerini zamanla göreceğiz.

   MHP Çorum Milletvekili aday listesinin ilk sırasında Vahit Kayırıcı var. Kayırıcı, 1999 – 2002 yılları arasında MHP Çorum Milletvekilliği yapan orta kuşak MHP camiasının yakından tanıdığı bir isim. Aday adaylarının isimleri sadece konuşulurken, Kayırıcı’nın aday adayıyım açıklaması sonrasında,  aday olmaya niyetli bir çok ismin  bir anda geri çekildiğini gözlemledik. MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak’ın ismi dahi ön plana çıkarken, Vahit kayırıcı sonrasında aday adayı olmadı. İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı’da aday adaylığından faz geçen isimlerden.  MHP bu dönemde Çorum dan vekil çıkarmayı hedefliyor. Ne kadar başarılı olur bilemiyorum. Ortada neredeyse yarıya yakını istifa etmiş bir il yönetimi var.

   Bizim İskilip ise ayrı bir konu. İlçe yönetimi ile Ülkü Ocaklarıyla ve yerelde iktidarda olan Belediye Başkanı ile bir birinden kopuk bir İskilip İlçe Yönetimi var. Bu sorunlu kesim bir araya nasıl gelirde bir seçim çalışması yürütür bilemiyorum. Bildiğim tek şey,  parti içerisinde mücadele veren bir kesim Vahit Kayırıcı’nın ilk sırada yer almasına sevinmiş durumda

    MHP’nin ikinci sırasında eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtbaş yer alıyor. 3’üncü sırada İsmail Lek ve 4. Sırada ise genç bir aday Mehmet Çakı yer alıyor.

        En Karışık Liste CHP’de

     CHP Çorum’da yeni icat fermuar sistemi ise adaylarını sıraladı. Liste İYİ Parti ile ortak hazırlanırken, listenin son sırasında  Saadet Partisinden bir isme yer verildi. CHP – İYİ PARTİ ve SP Çorum’dan ortak adaylarla seçime girecek. Listenin ilk sırasında eski  CHP eski İl Başkanı Mehmet Tahtasız yer alırken, ikinci sıra İYİ Partiden Bekir Özsaçmacı’ya verildi. Özsaçmacı, İYİ Parti eski Çorum İl Başkanı. 3 Sıra da CHP’den Burçin Solmaz Polat ve son sırada Saadet Partisi’nden Seyit Ahmet Güher yer alıyor.

      Bu seçimlerin en çok merak edilen siyasi hareketlerinden Memleket Partisi’ndeki sıralamaya göre; 1. Güven Kılıçay 2. Soner Demir 3. Olgun Çakar 4. Hamdi Divan

      Dea, Saadet ve Gelecek Partisi seçimlere CHP listelerinden giriyor. Ülke genelinde CHP listelerin de Deva Partisi’nden 25, Saat Partisi’nden 24 Gelecek Partisi’nden ise 19 kişiye yer verildi.   

      Biz İskilip’liler bu seçim döneminde de bol bol vaat alacağız. Vaat den zarar gelmez. Hiç olmazsa seçilenler İskilip’e uğradıklarında onlara söyleyecek sözümüz, soracak sorularımız olur.

  

 

 

 

 

  

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.