ÇAKMAK DEDE KUR’AN KURSUNA KAYITLAR BAŞLADI

İnşaatı tamamlanan İskilip Müftülüğü Çakmak Dede Kur’an kursuna ilk dönem kayıtları başladı.

Eğitim Yayın: 13 Haziran 2021 - Pazar - Güncelleme: 13.06.2021 13:19:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ÇAKMAK DEDE KUR’AN KURSUNA KAYITLAR BAŞLADI

    İnşaatı tamamlanan İskilip Müftülüğü Çakmak Dede Kur’an kursuna ilk dönem kayıtları başladı.

    İnşaatına 2016 Yılında başlanan bölgenin en büyük yatılı kur'an kursu özelliğine sahip İskilip Çakmak Dede Yatılı Kur’an kursu inşaatı tamamlanarak, öğrenci  kayıtlarına başlandı.

   Kur’an kursu  her bir 12 kişilik 8 derslikten oluşuyor. 3’er kişilik yatakhanelerde toplam 64 öğrenci yatılı eğitim alabilecek. Hafızlık eğitiminin de verileceği Kur’an kursu binasında kütüphane, bilgisayar odası, etüt odaları, dinlenme salonları,  toplantı ve sinema salonu ile birlikte spor salonu da bulunuyor.

   İskilip Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, “ Kursumuzda önceliğimiz ilköğretim 4. sınıf ve ortaokul 5. sınıfı bitiren öğrencilerdir. Öğrencilerimiz İmam Hatip Ortaokulu'na giderek örgün eğitimlerine devam edecektir. Bir yıl temel eğitime tabi tutulan ve yılsonunda değerlendirme sınavında başarılı olan öğrenciler hafızlık hazırlık eğitimine başlatılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı hafızlık yapan öğrencilere bir yıl izin vermektedir. Dolayısıyla 6. veya 7. sınıftayken hafızlık yapan öğrenci o yıl sadece sınava girerek yıl/sınıf kaybı yaşamadan okula devam etmektedir. Ayrıca;  öğrencilerimizin yeme, içme, barınma ve diğer tüm ihtiyaçları Müftülüğümüzün ve vakfımızın destekleri ile karşılanacaktır. Öğrencilerimizin güvende olması için her tarafı güvenlik kameralarıyla donatılan kursumuzda 7/24 nöbetçi öğretmen ve belletmenler görev yapacaktır. Aşçı ve hizmetlileri bulunacak kursumuzdaki öğrencilerimizden sadece eğitime odaklanmaları beklenmektedir."

    Kur’an kursuna kayıt olmak isteyenler son başvuru tarihi olan 30.06.2021 tarihinden önce İskilip Müftlüğüne şahsen başvurabilir. Ya da Müftülüğün 0364 511 60 70 – 0537 625 67 70 telefonlarından gerekli bilgileri alabilirler

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.