ÇORUM BELEDİYESİN’DEN ANLAMIZ GİRİŞİM HALK ET İSMİNE KARŞI ÇIKTI

Türkiye Genelinde 10’larca Halk Et ismiyle et satış yerleri olmasına rağmen Çorum Belediyesi’nin İskilip Belediyesi’ni hedefine koyması düşündürücü

Gündem Yayın: 24 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.03.2023 02:46:11
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

ÇORUM BELEDİYESİN’DEN ANLAMIZ GİRİŞİM

 HALK ET İSMİNE KARŞI ÇIKTI

   Türkiye Genelinde 10’larca Halk Et ismiyle et satış yerleri olmasına rağmen Çorum Belediyesi’nin İskilip Belediyesi’ni hedefine koyması düşündürücü

   Çorum Belediyesi İskilip Belediyesince geçtiğimiz günlerde hizmete giren “Halk Et” satış yerinde Halk Et tabelasının kullanılmaması için İskilip Belediyesine ihtarname  göndermiş

    Cumhur ittifakın iki belediyesi arasında tam seçimler arifesinde yaşanan bu gerginlikten kim haklı çıkar bilemiyorum. Kimsenin avukatlığını yapmak benim işimde değil.  Anladığım kadarıyla Çorum Belediyesi biraz işgüzarlık yapmış gibi.

    Çorum Belediyesinin İskilip Belediyesine noter vasıtası ile ihtarname göndermesi de bana biraz siyaset kokan hareketler gibi geldi.

    Çorum Belediyesi ihbarnameye kadar giden süreçte haklı gibi görünse de koskoca belediyeye yakışmayacak acemilikler yapmış.

     Neymiş efendim, “Halk Et” ismi Çorum Belediyesi Beltaş, Enerji Ulaşım Eğitim Spor  ve İnşaat Hizmetleri Anonim Şirketi adına tescilliymiş. Satış yerinin tabelası ve konsepti de aynıymış. Yani diyor ki benim konseptim de et var sen et reyonu açamazsın mı?

    Her iki satış yerinde tabela ve logolarının incelendiğinde bir benzerlik olduğu gözlemlense bile, Çorum belediyesinin tescilli markası ile uzaktan yakından bir alakası yoktur. Çorum Belediyesi neyi tescil ettirdiğini bilmiyor gibi.

( Çorum Belediyesinin Patend aldığı logo ve isim)

     İnternette kısa bir araştırma ile ülkemiz genelinde 10’larca HALK ET isminde et satışı yapan işletmeleri görebilirsiniz. Bir İskilip’li olarak Çorum Belediyesi yetkililerine sormak isterim ülkemiz genelindeki tüm bu işletmelere de ihbar name çektiniz mi?

      Güldürmeyin beni,  Türkiye’de sizden önce açılmış 10 larca HALK ET isminde de işletmeler var. Ya tescil ettirdiğiniz ismi ya da logoyu bilmiyorsunuz, ya da bizden başka kimse halk hizmet edemez anlayışı içerisinde bir şeyleri eşelemeye çalışıyorsunuz. Hem de siyasi olarak ittifakınız olan bir belediyenin hizmetine engel olmaya çalışıyorsunuz.

      İskilip Belediye şirketine gönderilen ihbarnamede 7 gün süre verilmiş. Değişiklik yapılmazsa yasal yollara gidileceği belirtilmiş. Belediye kaynaklarından edindiğim bilgiye göre, İskilip Belediyesi geri adım atmayarak aynı tabelayı kullanmaya devam edecekmiş.

      Çorum belediyesi geri adım mı atar, davamı açar bilemiyorum.  Fakat bu gereksiz gerginliğin seçim arifesinde siyasi neticelerin olacağı da unutulmamalıdır.

      İskilip Halk Et satış merkezinin İskilip halkı için bu dönemde yapılan en önemli iki hizmetten birisi olarak görüyorum. Gerekirse tabelada değişir, fakat hizmet devam eder. Çorum Belediyesi de siyasi olarak bunun neticelerini alır düşüncesindeyim.

     Aşağıya ülkemiz genelinden bazı HALK ET satış yerlerinin fotolarını bırakıyorum.  Belki Çorum Belediyesi yetkilileri görürde bilgi sahibi olurlar.

     Yazımın sonunda yakında zamanda yaşadığım bir anımı anlatmak istiyorum.

      Bilindiği gibi İskilip Belediyesi Afşin’de depremzedelere İskilip Dolması ikramında bulundu.  İskilipwebtv den Ferdi Karabıyık’la birlikte alandan canlı yayın yapıyoruz. Çorum Belediye Başkanı Sayın  Halil İbrahim Aşgın’da bir süre İskilip Dolması dağıtımına katıldı. Kendisine canlı yayında mikrofon uzatarak bölgedeki durum hakkında sorular sordum. Sayın Başkan, çalışmalarını anlatırken kurduğu cümleler içerisinde şu da vardı, “Sayın Belediye Başkanı aradım. Afşin’de dolma ikram edilmesi için bir organizasyon yapabilir misiniz? Dedim.  Kendilerine ricamızı kırmadılar.” Dedi. Sayın Başkanın bu cümleleri beni şaşırtsa da o atmosfer içerisinde kendisine soru sormak istemedim. Benim bildiğim İskilip Dolması’nın Afşin de ikram edilme talebi Sayın Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi den gelmişti. Dolma ikram süreci bittikten sonra,  Belediye Başkanı Sayın Ali Sülük’e Çorum Belediye Başkanın canlı yayında söylediklerini aktardım. Ali Başkan da kesinle kendisiyle bu tür bir görüşmesinin olmadığını söyledi. Tamam, sayın başkan da Halil Başkan neden bu tür bir açıklama yaptı dediğimde; Ali Başkan; “Biz reklamın  değil, dertlere derman olmanın peşindeyiz” dedi.

Ülkemiz genelinden HALK ET satış yerlerinden örnekler

ÇORUM BELEDİYESİNCE İSKİLİP BELEDİYESİNE GÖNDERİLEN İHTARNAME 

 

 

   

  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.