ÇORUM BÖLGESİNİN EN MODERN KURAN KURSU İSKİLİP’TE AÇILDI

İskilip’e yeni yapılan Ebussuud Efendi Kuran Kursu yoğun katılımlı bir törenle açıldı

Gündem Yayın: 06 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 06.09.2021 11:50:23
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

ÇORUM BÖLGESİNİN EN MODERN KURAN KURSU İSKİLİP’TE AÇILDI

   

    İskilip’e yeni yapılan Ebussuud Efendi Kuran Kursu yoğun katılımlı bir törenle açıldı

    İskilip Müftülüğü önünden mehteran eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü yapılarak başlayan törene; İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Dr Burhan İşleyen,  İskilip Belediye Başkan Vekili Murat Kiraz, Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer İskilip dışından ve içinden din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

     Çakmak Dede Erkek Kuran Kursu adıyla 2016 yılında inşaatına başlanan Erkek Kuran Kursu’nun ismi İlçe Müftülüğünce açılışından kısa bir süre önce değiştirilerek, İskilip’in önemli değerlerinden Ebussuud Efendi’nin ismi verildi.

      Çorum Belediyesi Mehteran Takımının konserinin ardından Tören,  Mustafa Karaçam hocanın okuduğu Kuranı kerimle başladı. Açılışta İskilip Müftüsü Vahit Demiral Kuran kursunun yapım sürecinde günümüze kadar geçen aşamaları anlattığı konuşmasında, destek olan isimlere teşekkür etti.

      İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül ise yaptığı konuşmada; Çorum valisi Mustafa Çiftçi’nin bu kurs inşaatının tamamlanması için elinden gelen bütün gayreti gösterdiğini belirterek, İskilip’in bir ilim ve hilim beldesi olduğunu vurguladı. Kaymakam Eligül; “ Biliyorsunuz İskilip bir ilim ve hilim beldesidir. Osmanlı devletimiz zamanında çok değerli alimler ve bilim adamlarımızı yetiştirmiştir. İnşallah bu kursumuzdan da vatanına, milletine bağlı, değerlerimize bağlı çok sayıda alimler çıkacaktır”

     Açılış sırasında 30 dakikanın üzerinde bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Dr. Burhan İşleyen de Diyanet İşlerinin çalışmaları hakkında bilgilerin yanında, günümüz de Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan kurslar hakkında bilgiler verdi.

      Tören konuşmalarının ardından Çorum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından İskilip Müftüsü Vahit Demirel’e verilmek üzere hazırlanan üstün başarı ve teşekkür belgesi İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül’ce takdim edildi.

       Açılış törenin ardından katılımcılara İskilip Dolması ikram edildi.

       İnşaatı 5 yılda tamamlanan İskilip Ebussuud Efendi Erkek Kuran kursu 64 yatılı, 56 gündüzlü olmak üzere 120 öğrenci kapasitesi mevcut Ayrıca 4 - 6 Yaş için 30 öğrencinin  Kuran öğrenimi göreceği ayrı bir bölüm de bulunuyor.  Kursta 4’er kişilik 16 yatakhane, hafızlık sınıfları, etüt odaları, bilgisayar odası, misafirhane, yemekhane, konferans ve sinema salonu, spor salonu ve oyun salonları bulunuyor.

       İskilip Müftüsü Vahit Demirel tarafından yapılan açıklamaya göre, hizmete açılan İskilip Ebussuud Efendi Kuran Kursu’nun çevre düzenlemesi çalışmaları  Çorum Belediyesince yapılacak.

 

     

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.