ÇORUM VALİSİNDEN ÇİFTE STANDART

Uzlaştırmacı Olması Gereken Vali Taraf Oldu

Yayın: 24 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.03.2023 00:04:29
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

ÇORUM VALİSİNDEN ÇİFTE STANDART

Uzlaştırmacı Olması Gereken Vali Taraf Oldu

   Deprem bölgesi Afşin’de İçişleri Bakanlığınca koordinatör vali olarak görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin talebi üzerine Çorum merkez ve ilçelerinin tüm yardım malzemelerinin neredeyse tamamı Afşin’e gönderildi. Sayın vali de Çorum ve ilçelerinden gelen bölgenin ihtiyacının da üzerindeki bu yardım malzemeleri sayesinde çalıştığı alanda devletimizin gücünü göstermesi yanında kendisi içinde bir popülarite oluşturdu.

   Bölgeyi ziyaret etmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Afşin bölgede yaşanan depremden az etkilenen ilçelerden birisi. Hemen yanı başındaki Elbistan da durum Afşin’nin kat kat üzerinde olmasına rağmen, Özellikle Çorum’dan yapılan yardımların Sayın Vali’nin hala Afşin’e yönlendirdiği iddia edilmektedir.

   Vali Çiftçi Tercihini Baharatlı Bayat Dolmasın’dan yana kullandı.

    Afşin’de Sayın Vali Mustafa Çiftçi’nin Koordinasyon Vali olarak başarılı olması ve deprem bölgesi için seferber olan ilçelerden biri de İskilip oldu. İskilip halkı belediye ve kaymakamlık organizasyonu ile il etapta Afşin’e 19 tır yardım malzemesi gönderdi. Üstelik bunu yaparken yardım araçlarının önüne dev yazılarla hiçbir kurumun adını yazmadan, tüm araçların önüne sadece “ İskilip Yardım Tırı” yazdırdı.

   İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’le bir sohbet sırasında belediyenin bölgede İskilip Dolması ikram etme gibi bir projesinin olduğunu duymuştum. Niyetinin de dolma ikramını İskilip Kaymakamımız Sayın Yunus Emre Vural’ın koordinatör olarak görevlendirildiği Osmaniye de yapmak istediğini algıladım. Sonradan belediyeden yapılan açıklamada ise İskilip Dolması’nın Afşin de ikram edileceği açıklandı.  Öğrendiğim bilgilere göre; İskilip Dolması’nın Afşin’de ikram edilmesini bizzat Çorum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi,  Belediye Başkanı Sayın Ali Sülük’ü arayarak talep etmiştir. Buraya kadar şey normal gibi görünse de Sayın valinin bu aşamadan sonraki tutum ve davranışları İskilip halkını üzmüş ve rencide etmiştir.

   Gelelim nedenlerine; İskilip Belediyesi öncülüğünde İskilip halkının yardımları ile 28 Şubat tarihinde Afşin’de İskilip Dolması ikram edilmesine karar verilir. Dolma yapımında görevlendirilen belediye ekibi 27 Şubat tarihine Afşin’e ulaşır. Vali Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla da İskilip Dolması’nın Afşin Gençlik Merkezi önünde bulunan çadır kentte ikram edilmesine karar verilir. Çadır kentin giriş noktasında bulunan alana kazanlar kurulur. Doğal olarak da İskilip Belediyesi pankartı alana asılır. Dolma yapımında görevli personel tüm hazırlıkları yapar. Tam kazanların altı yakılacakken, Vali Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla kazanların alandan kaldırılması istenilerek çadır kentin arka tarafından belirlenen gözlerden uzak başka bir nokta ya taşınması söylenir. Belediye personeli bu aşamada taşınmanın zor olduğunu belirtse de apart topar alandan çıkartılır. Bunun nedeni de bir türlü anlaşılamaz. Aslında anlaşılamayacak bir durum yoktur. İskilip Dolması’nın ikram edileceği gün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çadır kenti ziyaret edecektir. İddia o ki; çadır kentin girişinde İskilip Dolması kazanlarının ve İskilip Belediyesi pankartının görünmesi bazı kesimleri rahatsız etmiştir. Bununla da kalınmayıp yeni alanına bin bir güçlükle taşınan dolma 28 Şubat’ta ikram edileceği saatlerde, bizzat Afşin Kaymakamı tarafından Cumhurbaşkanımız çadır kente gelmeden kaldırılarak alanın terk edilmesi istenmiştir. Bu olay iddia değil kendi gözlemimdir.  Belediye personeli de büyük bir özveri ile kısa zamanda ikramı yapmış, insanüstü bir gayretle malzemeleri toplayarak alandan ayrılmıştır.

  İskilip Dolmasının İkram Edildiği Alana Gelme Nezaketini Göstermeyen Çorum Valimizin Elinde Kepçe İle uydurma ismiyle baharatlı Bayat dolmasını dağıtması İskilip halkındaki Vali Mustafa Çifçi sevgi ve saygısına zarar vermiştir.

    Dolmanın ikram edildiği gün,  İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ve İskilip’ten gidenler deprem zedelere  İskilip Dolması sırasında neredeyse dolma bitene kadar kepçeler ellerinde çalışsalar da , bir alo su ile İskilip’ten Afşin’ne kazanlar kurulan Çorum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi dolma yapılan alana gelme, dağıtıma katılma nezaketini dahi göstermemiştir.

    Aynı vali son zamanlarda İskilip ile kardeş ilçe Bayat arasında yaşanan İskilip Dolması’nı sahiplenme tartışmalarında ise adeta Bayat’ın yanında yer aldığını vurgularcasına,  İskilip’ten sonra Bayat Belediyesinin kendince uydurduğu Baharatlı Bayat Dolması’nın dağıtımına katılmış, sosyal medya hesabından da bu uydurma ismin reklam ve tanıtımın yapımında katkı sağlamıştır.  Sayın Vali o gün Cumhurbaşkanımız bölgeye geliyordu yoğundum diyebilir. Olabilir de. En azından İskilip halkının bir teşekkür mesajını hak ettiğini düşünüyorum.

   Sayın Valim, İskilip sadece Atıf Hoca’dan ibaret değildir. İki kardeş ilçe arasındaki tartışmada sizleri taraf gibi görmek bizleri üzmüş, üzmeye de devam etmektedir. Sizce olayın siyasi bir yönü de varsa onu bilemiyorum. Haddim olmayarak kısa bir hatırlatma; İskilip Belediyesi MHP’li Bayat Belediyesi Ak Parti’li dir. Cumhur ittifakının birleşenleridir. Sayın Cumhur Başkanımız da o gün bölgeyi MHP Genel Başkanı ile birlikte ziyaret etmiştir.

   Edindiğim bilgilere göre,  Sayın Valinin İskilip halkına ve belediyesine olan tutumu daha üst mercilere taşınacaktır.  

    Sayın Çorum valimizin yaşananlarla ilgili İskilip halkın dan özür dilemesini beklemek belki abartı olabilir. Fakat bu yaşananlar ve tepkiler karşısında bir açıklama zorunluluğu hasıl olmuştur.

ALİ ARICI

                                                                                                                          

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.