HADİ BİRAZ HAREKET

Geçtiğimiz yıl gördük ki, yapılıyor. Yapılacak. Orası için para çıkarttırdık. Müteahhit kaynaklanan sorun var. Yıl sonuna bitecek. Bakanla görüştük, müsteşarla görüştük. Oldu olacak derken 2021 yılı İskilip için ölü bir yıl oldu.

Yayın: 27 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 27.10.2021 18:15:06
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

HADİ BİRAZ HAREKET

 

      2022 Yılı bütçesi önümüzdeki günlerde TBMM görüşülmeye başlanacak.

     Geçtiğimiz yıl gördük ki,  yapılıyor. Yapılacak.  Orası  için para çıkarttırdık. Müteahhitten  kaynaklanan sorun var.  Yıl sonuna bitecek.  Bakanla görüştük, müsteşarla görüştük. Oldu olacak derken 2021 yılı İskilip için ölü bir yıl oldu.

     2021 Yılı İskilip için ölü bir Yıl oldu ise de , 2022 İçin biraz hareket

     2021 Yılı İskilip’in devlet yatırımlarından en asgari seviyede yararlandığı bir yıl oldu. İskilip halkı artık bazı yapılması gereken işlerin peşini dahi bırakmış durumda.

      2021 Yılı İskilip’te Cumhur İttifakına güvenin sarsıldığı bir yıl oldu

     “Yarım İskilip” başlığı altında bir süre önce toparlamaya çalıştığım İskilip’in yarım kalan devlet yatırımları aynen duruyor. Bir cm dahi ilerleme yok.  Bu projelerin neden yarım bırakıldığı da halkımıza bir türlü açıklanamıyor.

       2021 Yılı  tarihimizde beklide en fazla milletvekilinin İskilip’i ziyaret ettiği yıl olmuştur. Başta iktidar partisinin vekilleri olmak üzere değişik siyasi partilerin vekilleri ilçemizi ziyaret ettiler. Muhalif vekiller iktidar aleyhinde propagandalarını yaparken, iktidar milletvekillerinden maalesef İskilip’in yarım bırakılan projeleri ile ilgili tek bir net cümle duymadık. Her gelişlerinde ellerindeki listeden İskilip’e son 15 yılda yapılanları anlattılar. Doğrudur yapılanlar vardır. Devletin görevi halkına hizmet etmek değilmidir. Mutlaka ellerinde istatistik vardır. Yürekli birisi çıksın bunu açıklasın. Son 5 Yılda merkezi bütçeden nüfus oranları itibari ile Çorum ilçeleri ne kadar pay almış. İddia ediyorum ki İskilip en alt sıralardadır.

      Burada bir parantez açmak gerekirse geçmiş yıllarda Belediyenin İskilip’in ve İskilip’linin parasıyla yaptığı  alt yapı yatırımlarını dahi biz yaptık diyerek övünen vekillerimiz oldu.  Belediye halen o yapılan alt yapılardan kalan borçları ödemek için mücadele ediyor. Bu yatırımla övünen vekillerimizden şunu duymak isterdim. Biz alt yapıyı yaparken iller bankasından şu kadar hibe aldık. En azından yapılan işlerin yüzde 50 si hibe olarak alınabilirdi.  Ortada hibe yok ki. Tamamı borçlandırılmış.

             İskilip İçin Kayıp Yılların Nedenleri Yerel Siyasiler mi?

          Bu soru İskilip halkının kendi arasında bir birine en fazla sorduğu sorulardan birisi.

     Son yıllarda özellikle iktidardaki siyasi partilerin yerel yöneticileri bir sessizliğe gömülmüş durumda. Kamuoyu önün de ne Ak Parti ne de MHP  İlçe Başkanları ve ya bu partilerin yöneticilerinden İskilip’in sorunları ile ilgili tek bir cümle duymuş değilim.  Ara da Belediye Başkanı Ali Sülük bazı konularda  beyanatlar verse de o da Cumhur ittifakına zarar vermemek için belirli bir nezaket  ölçüsünden de ancak açıklama yapabiliyor.

      Çorum Valisi ile birlikte Çorum’un siyasetçileri, sivil toplum örgütlerinin liderleri bir araya gelip, Çorum’a hizmet için başkentte bakanlıklardan bürokratlara kadar,  kapı kapı geziyor da,  yerel de bizimkiler bir araya dahi gelemiyorsa, bizim siyasilerin düşünmesi gerekmez mi. Maalesef biz yerel de cumhur ittifakının birleşenlerini bir arada maalesef göremiyoruz.

      Sayın Kaymakamımızın da İskilip’in hizmet alma noktasında yaptığı ve ya yapacağı çalışmalarla ilgili kamuoyuna yansıyan bir girişimine şahit olamadık.  Hizmet alma ve proje üretme noktasındaki siyasilerimizde Kaymakam beyle maalesef aynı karede göremiyoruz.  Sebebi, usulü erkânı tam olarak nedir anlamış değilim. İskilip’i ziyaret eden milletvekillerinin hiç birisinin kaymakamlığı ziyaretine şahit olmadım. İlçemiz de devletimizi temsil eden mülki amirimizin de ilçemizde yapılması gerekenlerle ilgili mutlaka bazı fikirlerinin olduğunu düşünüyorum.

    Konular o kadar uzun ki sayfalarca yazabilirdim. 2022 Yılı için daha fazla geç kalmadan Başta kaymakam bey olmak üzere Belediye Başkanımız, Ak Parti ve MHP İlçe Başkanlarımız  ile Oda Başkanlarımız dan oluşacak bir heyetle bütçe görüşmeleri öncesi Ankara gidilip , Çorum ve diğer ilçelerin yaptıkları gibi Bakanın dan vekiline, bürokratına kadar kapı kapı gezilerek  2022 bütçesine en azından yarım kalan projelerimiz için ödenekler sağlanması gerekir.  

    Bu birlikteliği sağlayamazsanız 2023 seçimlerinde halka kendiniz vallahi billahi anlatamazsınız. Ben yukarı da yazdıklarımı her ortamda sizlere sorarım.

     Daha öncede bir yazım da dediğim gibi; yol yakınken sizleri İskilip için bir arada görelim. Almayın İskilip ve İskilip’linin ahını vallahi iflah olmazsınız, İslahta.

( ALİ ARICI ) 

                                                                

    

   

     

     

        

    

 

 

   

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.