İSKİLİP DEVLET HASTANESİNDEKİ UZMAN DOKTOR SORUNU

İnşaat çalışmaları nedeniyle ülkemizin en uzun sürede tamamlanan hastanelerin birisi olan İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesindeki doktor sorunu devam ediyor.

Yayın: 31 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 31.05.2022 14:29:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

                                      

İSKİLİP DEVLET HASTANESİNDEKİ UZMAN DOKTOR SORUNU

    İnşaat çalışmaları nedeniyle ülkemizin en uzun sürede tamamlanan hastanelerin birisi olan İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesindeki doktor sorunu devam ediyor.

   2018 Yılı ortalarında hizmete giren 100 yataklı hastanede hizmete gireceği açıklanan polikliniklerin önemli bir bölümü uzman doktor eksikliğinden hizmete giremedi. 14 poliklinikle hizmet vereceği açıklanan hastanenin günümüzde sadece 7 sinde uzman doktor bulunuyor.  İskilip’e 1 adet pratisyen hekim atandığında dahi, gündeme taşıyan siyasetçiler ise bu konuda sessizliğe gömülmüş durumda.

      Hastanede Hizmet Vereceği Belirtilen ve Bir Kısmı Hiç Açılamayan Poliklinikler;

      Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Diş Hekimliği (Genel Diş), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi,Göz Hastalıkları, İç Hastalıkları (Dahiliye),Kadın Hastalıkları ve Doğum,Kardiyoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Ortopedi ve travmatoloji, Psikiyatri,Üroloji

   Çorum’un Diğer İlçeleri İle Kıyaslandığında İskilip  Sahipsiz

     İskilip Devlet Hastanesini Çorum’un kıyaslanması gereken ilçeleri ile değerlendirdiğimizde karşımıza sahipsizliğin meyveleri çıkmaya devam ediyor. Sungurlu Devlet Hastanesi;  10 farklı branşta 12 uzman doktor,  Osmancık Devlet Hastanesi; 8 farklı branşta 11 uzman doktor. Alaca Devlet Hastanesi;  6 farklı branşta 8 uzman doktor. İskilip Devlet Hastanesi;  6 farklı alanda 7 uzman doktor. Neredeyse Osmancık ve Sungurlu ilçelerinin  yarısı oranında uzman doktorumuz var. ( Bilgiler hastanelerin resmi internet sitelerinden alınmıştır)

    İskilip’te  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yıllardır Sorun

    İskilip Devlet Hastanesin açıldığı günden bu yana 1 yıl süre ile aralıksız hizmet veren bir kadın hastalıkları ve doğum polikliniği bulunmuyor. Atanan uzman doktorlar daha 6 ayları dolmadan ilçeden ayrılıyor.

    Ambulansla Haftada 20 - 30 Arası Hasta Çorum’a Taşınıyor

    İskilip Devlet hastanesindeki uzman doktor yetersizliği nedeniyle haftada 20 – 30 hastanın ambulansla Çorum’a taşındığı iddia ediliyor.  Günümüzde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle Çorum’da hastalarını tedavi ettirmek zorunda kalan İskilip’liler,  gerek ekonomik, gerekse tedaviye erken ulaşma yolunda sorunlar yaşıyor.

   İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesinin acil olarak Kadın Doğum Uzmanı, başta olmak üzere Üroloji , Nöroloji ve ortopedi hekimlerine ihtiyacı var.

   Seçim döneminde İskilip’e gelip, hastanenizi doktorlarla dolduracağız diyenlere duyurulur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.