İSKİLİP'İN MYO HAYALİ ASKIDAMI KALIYOR

Eğitim Yayın: 30 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 30.09.2020 19:10:46
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

                                        İSKİLİP BEKLEDİĞİ MÜJDEYİ ALAMADI
 
          Ak Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya'nın İskilip Ziyareti Öncesi İskilip kamoyunda 
oluşturulmaya çalışılan müjdeli haber algısı boşa çıktı. İskilip kamoyu Meslek Yüksek Okulu
ile ilgili olumlu açıklamalar yapılacağı konusuna kilitlenmişken, Ak Parti Çorum Millletvekli
konuyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Beklenin aksine tam olarakta anlayamadığımız açıklamasında, mevcut okul inşaatinin sorunlarının olduğunu belirterek, okul inşaatinin yetkiller tarafından tekrar inlendikten sonra, yarım kalan inşaatinin tamamlanmasına, ya da yeni bir bina yapılmasına karar verileceğini belirtti. İskilip'e mutlaka yüksek okul kazandıracaklarını belirten Milletvekili Kaya, bu okulun şu an ki inşaat yerinden başka bir yere de yapılabileceğini açıkladı.
        Kaba inşaati Belediye öncülüğünde kurulan bir dernek vasıtası ile İskilip'li işadamlarının yardımları ile yapılan İskilip Meslek Yüksek Okulu inşaati için geçmiş dönemde 8 Milyar ( 8 Trilyon) lira harcama yapıldığı açıklanmıştı. Kaba inşaati tamamlanarak Çorum Hitit Üniversitesine belediyece devri yapılaninşaati depreme dayanıklı olmadığı belirtilerek, Üniversite tarafından 3.5 Milyon lira daha harcama yapılmıştı.Toplamda şu ana kadar Meslek Yüksek Okulu inşaati için 11.5 milyon lira harcandi. Daha sonra yapılanaçıklamalarda okulun tamamlanabilmesi  için 8 Milyar liraya daha ihtiyaç olduğu belirtildi. Ak Parti ÇorumMilletvekili Oguzhan Kaya'nında bu gün yaptığı açıklamada, bina ile ilgili sorunlar var. Yeni bina yapılabilir.Sözleri sonrası,  İskilip Halkının  ve devlet 11 Milyarı çöpemi atıyor sorusunu sormasına neden oldu. Şu günlerde hazırlanan 2021 yılı Devlet bütçesi öncesinde, bina yeniden incelenip karar verileceksözlerinden şunu anlamak hiçte zor olmasa gerek. 2021 Yılı için de İskilip Meslek Yüksek Okulunu unutun 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.