İSKİLİP TOKİ KURALARI ÇEKİLİYOR

Yıllardır İskilip’in gündeminde olan İskilip TOKİ konutlarının kuraları 15 Aralık’ta çekilecek

Yayın: 03 Aralık 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 03.12.2022 16:44:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İSKİLİP TOKİ KURALARI ÇEKİLİYOR

    Yıllardır İskilip’in gündeminde olan İskilip TOKİ konutlarının kuraları 15 Aralık’ta çekilecek

    Ak Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya İskilip ve Çorum bölgesindeki diğer TOKİ projeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

     Vekil Kaya’nın yaptığı açıklamaya göre; İskilip’e ilk etapta 204 konut yapılacak. Başvurular arasından konutların kura çekimleri 15 Aralık tarihinde yapılacak.

     İskilip TOKİ konutları için başvuru sayısı resmi olarak açıklanmazken, edindiğimiz kaynaklara göre, İskilip’te yapılacak 204 konut için 750 civarında bir başvuru olduğu belirtiliyor.

    Kura çekimi sonrası yapılacak olan sözleşme aşamasında konut bedellerinin yüzde onu peşin geriye kalan bedel ise 240 ay taksitle ödenecek.  Konutlar 2 yılda teslim edilmesi planlanıyor.

     İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, İskilip Toki konutları için Meydan Mahallesi 244 ada 425 parselde bulunan 131 bin metre kara alanın tahsis edildiğini açıklamıştı.  

    Belediye Başkanı Teşekkür Mesajı Yayınladı

      Konuyla ilgili olark sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Sülük;

      "İlçemiz Erenler Mahallesinde Belediyemizce tahsis edilen araziye yapılacak 204 adet TOKİ konutu ile ilgili AK Parti Çorum Milletvekilimiz Sn. Oğuzhan KAYA'nın verdiği müjdeli haber neticesinde, Hak sahiplerinin belirleneceği kura işlemlerinin 15.12.2022 tarihinde yapılacağı netlik kazanmıştır. Bu hizmetin İskilip'imize kazandırılmasında emeği geçen; başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ olmak üzere; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat KURUM'a, Belediyemizce tahsis edilerek zemin etüdü ve imar çalışmaları yapılan arazi ile ilgili olarak önümüze çıkan her engelde yanımızda olan AK Parti Çorum Milletvekillerimiz Sn. Oğuzhan KAYA'ya ve Sn. Ahmet Sami CEYLAN'a ilçemize vermiş oldukları destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederim. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.