İSKİLİPLİLER DERNEĞİNDEN AHŞAP OYUNCAK PROJESİNE DESTEK

Ekonomi Yayın: 24 Temmuz 2022 - Pazar - Güncelleme: 24.07.2022 14:12:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İSKİLİPLİLER DERNEĞİNDEN AHŞAP OYUNCAK PROJESİNE DESTEK

 

   Ankara İskilip Derneği, İskilip’te ahşap oyuncak fabrikası kurulması amacıyla hazırlanacak proje kapsamında toplantı organize etti.

  İskilip Gücü Spor Temenna Parkı Tesislerinde yapılan toplantıya,  İskilipliler Derneği Başkanı Salih Şerbetci, Çorum Vakıf19  Başkanı Alper Bilan, İskilip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal, İskilip Tarım ve Orman  Müdürlüğü’nden  Mustafa Serdar Çorumlu, İskilip Belediyesi Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdür vekili Yusuf Karaçoban  ve İskilipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

   Toplantı da konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, İskilip’in ahşap oyuncak yapımında bir potansiyelin var olduğunu belirterek, “Ahşap oyuncakların satışında önemli bir pazar var. Kaliteli bir üretimle İskilip bu birikimi ile bu pazarda söz sahibi olabilir. Bura da önemli olan fabrikasyonla birlikte mutlaka el işçiliğinin de üretime dahil edilmesidir. Hazırlanması planlanan projeye her türlü desteği vermeye hazırız”

    İskilip Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal’de Halk Eğitim Merkezi’nin proje kapsamında gerekli olan tüm teknik desteği vereceğini belirtti. İmal, İskilip’te yetişmiş elaman sorunu olmadığını vurgulayarak, merkezin konuyla ilgili her türlü eğitimi vermeye,  alt yapısının olduğunu açıkladı.

   İskilip Tarım ve  Orman  Müdürlüğü’nden Mustafa Serdar Çorumlu’da proje ile ilgili her türlü çalışmayı yürütüp takip edeceklerini ve sekretarya çalışmalarını da üstleneceklerini kaydetti.

  Toplantı sonrası konuşan İskilipliler Derneği Başkanı Salih Şerbetci, toplantı katılımcılarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İskilip’te yaşamıyoruz ama buralar bizim doğup büyüdüğümüz topraklar. Buralara her daim borcumuz var. Bu konunun proje aşaması bile bizleri heyecanlandırıyor. Başta Sayın Halk Eğitim Merkezi Müdürü’müzün de  açıklamaları sonucunda bu projenin hayata geçilmesinde bir engel olmadığını düşünüyorum. Ahşap oyuncak fabrikası için 3 milyon gibi bir ön bütçeden bahsedildi. Bu teşviğin alınması ve projenin bakanlıklarca onaylanması için tüm İskilip’li bürokratlarımızla ve Sayın vakıf19 Başkanımız Alper Bilan beyle yoğun mesai harcayacağız. Projenin ortaya çıkmasıyla birlikte gerekli yatırım teşviğini ilgili kuruluştan alamazsak, Ankara daki iş adamlarımızın projeye katılarak gerekli yatırımları yapmaları yönünde çalışacağız. Bunu da başaracağımıza eminim”

  

  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.