KİM BU ? TUVALET SAPIKLARI

İlçemiz genelinde bulunan umumi tuvaletlere verilen zararlar, sapıklık ve bazı kişilerde saplantı derecesine ulaştı

Yayın: 21 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 21.10.2021 15:39:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

KİM BU ?  TUVALET SAPIKLARI

    İlçemiz genelinde bulunan umumi tuvaletlere verilen zararlar, sapıklık ve bazı kişilerde saplantı derecesine ulaştı

    İskilip Belediyesi  temizlik işlerine bağlı 2 ekip son dönemde birisi çarşı içi, diğeri mahalleler olmak üzere günde 2 defa tüm tuvaletleri temizlemesine rağmen, bazı sapık ruhlu kendini bilmez kişiler bu kamu mallarına zarar vermeye devam ediyorlar.  Bu konuda İskilip’te olaylar oldukça  vahim bir noktaya gelmiş durumda

    Daha temiz ve ve sağlıklı olması için PVC den yapılan tuvalet kapıları çakmakla yakılmaya başlandı. Özellikle İlçe merkezinde bulunan tüm tuvaletlerin PVC kapılarının arka kısımlarında  bu yanıkları görmek mümkün.

     Kamu malı sayılan umumi tuvaletlere verilen zararlar sadece kapıların yakılmasıyla kalmıyor. Çeşmeleri  sökülüyor, aydınlatma ampulleri çalınıyor, lavaboları bilinç bir şekilde kırılıyor, tuvaletlere konan sabunluklar dahi yerlerinden sökülerek götürülüyor.

     Yapılan tuvalet hırsızlıklarını anladık hırsız adı üstünde çalar. Çakmakla kapıları yakmak nasıl bir psikolojinin ürünüdür anlamış değiliz.

     Tuvaletlerin temizlikleri konusunda gerekli hassasiyeti gösteren belediye ekiplerimizin contalarının arızalı olması nedeniyle buralarda boşa akan çeşmeler konusunda duyarlı olması gerekir.

 TUVALETLER KAMU MALIDIR. KAMU MALINA ZARAR VERENLERİN TESBİTİ HALİNDE 

1 YILDAN 4 YILA KADAR  HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILIRLAR

     Türk ceza kanunun mala zarar verme maddelerini düzenleyen 151  ve 152 inci maddelerine göre kamu mallarına zarar verenler 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu zararın yakma benzeri fiille gerçekleştirilmesi durumunda ceza oranları bir kat daha artırılır.

    Yukarıdan da anlaşılacağı üzere çakmakla tuvalet kapısını yaktığınızın  tespiti halinde 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilirsiniz.

            

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.