Yeni Müftümüz Görevine Başladı

İskilip Müftüsü Nurettin İçtüzer'in emekli o0lması nedeniyle aylardır vekaleten yürütülen İskilip İlçe Müftülüğüne uzun bir aradan sonra atama yapıldı.

Eğitim Yayın: 25 Ekim 2020 - Pazar - Güncelleme: 25.10.2020 20:01:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

YENİ MÜFTÜMÜZ GÖREVİNE BAŞLADI

       İskilip Müftüsü Nurettin İçtüzer'in emekli o0lması nedeniyle   aylardır vekaleten yürütülen İskilip İlçe Müftülüğüne uzun bir aradan sonra atama yapıldı. 

      İskilip Müftüğünün  sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamaya göre; İskilip Müftülüğüne Gümüşhane ili Şiran İlçesi Müftüsü Vahit Demieral atandı.  Aylar öncede ilçemize müftü ataması yapıldığı açıklanmasına rağmen, ataması yapılan kişi göreve başlamamıştı.

     İlçemize yeni atanan Müftü Vahit Demirel'in özgeçmişi: 1986 yılında Hatay/Antakya’da doğdu. Antakya Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlık yaptı. Hatay Ulu Camii İmam-Hatibi Süleyman TUNCER Hocaefendi'den özel ders aldı. 2007 yılında Antakya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden, 2011 yılında da Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. İlçe Müftümüz ilk görevine 2010 yılında Bolu/Göynük Dağhacılar köyünde İmam-Hatip olarak başladı. 2012 yılında Kıbrıs’ta kısa dönem olarak vatani görevini yerine getirdi. 2013 yılında Bolu Diyanet Eğitim Merkezi’nde “Tashih-i Huruf Kursu”nu, 2016 yılında Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde “İhtisas Kursu”nu tamamladı. 2016 yılında Bozok Üniversitesi’nde Temel İslâm Bilimleri alanında “Kur'an'da Allah'a İman Edenler İçin Kullanılan Kavramlar” isimli tezle yüksek lisans eğitimini tamamlayan Hocamız şu anda Ankara Üniversitesi’nde Tefsir alanında doktora eğitimine devam etmektedir. 2016 – 2018 yılları arasında Eskişehir Günyüzü ilçesinde Vaiz olarak 2018-2020 yılları arasında Gümüşhane İli Şiran İlçe Müftüsü olarak görev yapmış, 21.10.2020 tarihinde İskilip İlçe Müftüsü olarak buradaki görevine başlamıştır. Hocamız evli ve üç çocuk babasıdır.

Yeni müftümüze yeni görevinde başarılar diliyoruz. 

      

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.