BELEDİYE MECLİSİNDEN GERİ ADIM

Elektronik su sayacı mecburiyeti kaldırılıyor

Yayın: 05 Temmuz 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 05.07.2021 21:52:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

BELEDİYE MECLİSİNDEN GERİ ADIM 

   Elektronik su sayacı mecburiyeti kaldırılıyor

    İskilip Belediye Meclisinin Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ali Sülük’ün başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıya mazeretli olarak meclis üyesi Erol Kambur katılmazken diğer üyelerin tamamı toplantıda hazır bulundu

    Yeni Buğday Pazarı Yapılacak

    Hacı Piri Mahallesi hayvan pazarının alt kısmında bulunan mülkiyeti hazineye ait 9074 metre kare arsanın satın alınarak yeni buğday pazarı yapılması yönünde Belediye Başkanın talebi mecliste ittifakla kabul edildi.

    Geçici Hayvan Barınakları Oluşrurulacak

    Belediye Meclisinde kabul edilen diğer bir maddeye göre kanuni mecburiyet haline getirilen geçici hayvan barınakları yapılacak. Oluşturulacak geçici hayvan barınaklarına getirilen hayvanlar gerekli tedavi ve kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra tekrar doğaya salınacak.

     Elektronik Su Sayacı mecburiyeti kaldırılıyor. Belediyenin akıllı sayaçtaki tekeline de son verilecek.

     Belediye Meclisinde kabul edilerek 2020 zorunlu hale getirilen akıllı su sayaçları mecburi olmaktan çıkarılıyor. Mecliste yapılan görüşmeye göre arızalı ve yeni aboneler için zorunlu olan akıllı su sayaçları mecburi olmaktan çıkarılıyor. Elektronik sayaç konusunda tercih abonelere bırakılacak. Diğer yandan sayaç satışlarının belediye dışından özel sektör tarafından yapılması yönündede ilke kararı alındı. Konunun tamamının detaylı olarak araştırılmasından sonra Ağustos ayı meclis toplantısında karara varılacak.

     Mülkiye Müfettişi raporunun sonuç bölümü belediye meclisinde okundu.

     Bir süre önce Mülkiye Müfettişince Belediye de gerçekleştirilen denetime ilişkin raporun sonuç bölümü mecliste okundu. Belediye Başkanı Ali Sülük meclis üyelerine raporun tamamını toplantıdan sonra mecliste inceleyebileceklerini, rapordan kopya alamayacaklarını ve fotoğraf çekemeyeceklerini belirtti. Rapor toplantı sonunda belediye meclis üyelerince incelendi.

    Belediye ye ulaşan Mülkiye Müfettiş raporunu temin edemediğimiz için bu konu bir bilgi yazamıyoruz. Dileyen okurlarımız iskilipwebtv veya iskiliptv facebook gruplarından meclis toplantısının tamamına ait görüntüleri izleyebilir.    

 

  

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.