BAŞKAN SÜLÜK; YOLSUZLUĞUN İTTİFAKI OLMAZ

Yayın: 06 Ekim 2022 - Perşembe - Güncelleme: 06.10.2022 18:54:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

BAŞKAN SÜLÜK; YOLSUZLUĞUN İTTİFAKI OLMAZ

Takip Edilmeyen Dava İçin 1.690 Milyon Ödeme Yapılmış

 

    İskilip Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Ali Sülük'ün  Başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.

    Gündemdeki maddelerin görüşülmesinden sonra meclise bir konuda bilgilendirme yapan Belediye Başkanı, eski  Belediye Başkanı Recep Çatma'nın İskilip Belediyesinin İskilip içerisinde sözleşmeli avukatı olmasına rağmen, İskilip'te açılan bir dava için Ankara'da bulunan bir avukata 1.690 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

   Başkan Sülük konuşmasında; " Parkın Çorum caddesine bakan yerde iki ailenin ortak olduğu bir yapı var ( Ziraat Bankasının bankamatiğinin karşısı )  Bu yapının sahiplerinden birisi belediyeyi istimlak etmeden tapulu yerlerine el koyduğu gerekçesiyle dava etmiş. Davadan öncede uzlaşı için Recep beyle görüşmüşler , Recep bey kabul etmemiş. Durum şu; Ziraat Bankasının aradan parkın altına giden yol ile diğer cephede bulunan caddenin bir şeridine yakını davacı vatandaşın tapulu yeri görünüyor. Bu tür bir davada belediyenin kazanma şansı yok denecek kadar az. İskilip'te açılan davaya Belediyenin İskilip içinde sözleşmeli avukatı olmasına rağmen,  Ankara'dan bir avukata 2016 ile 2019 yılları arasında 1.690 milyon lira vekalet ücreti ödenmiş.   Vekalet verilerek günümüz parası ile 1.690 milyon lira ödeme yapılan avukat İskilip'te yapılan duruşmalara kendisi hiç katılmamış 2 - 3 duruşmaya başka avukat göndermiş.  Belediyemiz bu davayı kaybetmiş, 4 milyon lira ödemeye mahkum edilmiştir. Belediyenin sözleşmeli avukatı varken Ankara'dan bir avukata neden bu ücret ödenmiştir.  Ödenen para afakidir.  Bu konuyu meclis üyelerinin bilgisine sunuyorum.  Söz konusu avukat günümüzde de dolandırıcılık suçundan tutukludur"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.