BELEDİYE KAÇAK SU KULLANIMINA SAVAŞ AÇTI

Asayiş Yayın: 06 Eylül 2022 - Salı - Güncelleme: 06.09.2022 15:41:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

BELEDİYE KAÇAK SU KULLANIMINA SAVAŞ AÇTI

    Kaçak Su Kullananlara 10 Bin Tl Para cezası ve  24 Aydan 60 Aya Kadar Hapis Cezası

   İskilip Belediyesi özellikle bağ, bahçe köy aboneliklerinde sıkça görülen kaçak su kullanımına yönelik denetimlerini artırdı.

    Edinilen bilgilere göre, belediye ekipleri kaçak su kullanımıyla ilgili ihbarları anında değerlendirerek kullanıma müdahale etmenin yanında,  bir çok farklı bölgede de inceleme ve araştırma yapıyor.

   Yetkililer kaçak suy kullanımının tespiti halinde 10 Bin TL kadar para cezası uygulanmanın yanında,  kaçak su kullanan aboneler hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunuluyor.

    Mahkemelerce kaçak su kullanımıyla ilgili olarak,  Türk Ceza Kanunun 142 – 1. Maddesine göre 24 aydan 60 aya kadar hapis cezası verilebilmektedir. . Bu suç, ne kadar kaçak su kullandığına göre değişebilmektedir.

   İlçemizin köylerinden olan Kılıçdere, Veletler ve Çukurköy köylerinin içme suları de geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından sağlanmaya başlanmıştı. Bazı köylerde kaçak su kullanımının yüzde 50 civarında olduğu iddia ediliyor.

    Belediyenin,  Kaçak Su Kullanımının Yoğun olduğu Köy Abonelerinin Faturalarına Kayıp Kaçak Bedeli yansıtmayı planladığı da gelen bilgiler arasında

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.