BELEDİYE MECLİSİN DE TANSİYON YÜKSELDİ

Mecliste son dönemlerin en sert tartışmaları yaşandı

Yayın: 05 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 05.11.2021 19:40:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

BELEDİYE MECLİSİN DE TANSİYON  YÜKSELDİ

Mecliste son dönemlerin en sert tartışmaları yaşandı

   İskilip Belediye Meclisin Kasım ayı Olağan Üstü Meclis Toplantısın da  sert  tartışmalar yaşandı.

   İskilip Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Sülük’ün Başkanlığında Belediye toplantı salonunda yapıldı. Gelir tarifesi ve Güneş Enerji Santralı konusunda sert tartışmaların yaşandığı toplantıda; Belediyenin 2022 yılı gelir – gider bütçesi de karara bağlandı.

   Kabul edilen bütçeye göre; 2022 Yılı gider bütçesi . 60.516.452,000 TL,  Gelir bütçesi: 63.832.733.000 TL olarak belirledi

SUYA YÜZDE 5 ZAM GELİYOR

   Meclisin bütçe komisyonunca hazırlanan 2022 gelir tarifesinde, belediyenin bazı gelirlerine zam yapılırken, bir kısım gelirlerinde ise her hangi bir fiyat artışı yapılmadı.

    Komisyon raporu mecliste oy çokluğu ile aynen kabul edildi.  Yeni gelir tarifesine göre 2022 yılında suya yüzde  5, Mezbahane gelirlerine yüzde  15, ilan-reklam gelirlerine yüzde 5, cenaze hizmetlerine yüzde  20, harçlara yüzde 5 zam yapılacak.

    Komisyon raporunun oylanması öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sülük; Belediyenin en önemli gelir kaynağının su satışı olduğunu belirterek,  suyun maliyetinde ortalama yüzde 20 artış olmasına rağmen, komisyonun artış oranını yüzde 5 olarak belirlemesinin yanlış olacağını belirterek fiyat artısının yüzde 15 olmasını talep etti. Başkan Sülük, su pompalarının elektirik giderlerinin dahi bir önceki yıla oranla yüzde, yüz artığını vurguladı.

GÜNEŞ ENERJİSİ GÖRÜŞMELERİ MECLİSİ GERDİ

  Geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında gündeme gelen İskilip Belediyesi Güneş Enerji Santrali’nin yap – işlet – devret modeli ile yaptırılması görüşmelerine bu toplantıda devam edildi. Zaman,  zaman tansiyonun yükseldiği mecliste yapılan görüşmeler sonrası santralin yap - işlet devret sistemi ile yaptırılması  oy çokluğu ile ret  edildi.

MECLİS TOPLANTISININ ÖNEMLİ ANLARINI

HABERİMİZ EKİNDEKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.