ÇİFTÇİLER İSKİLİP - ANKARA YOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

Yayın: 08 Eylül 2022 - Perşembe - Güncelleme: 08.09.2022 10:46:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

ÇİFTÇİLER  İSKİLİP -  ANKARA YOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

 Jandarma Müdahale Etti

( Habere ait video görüntülerini alt kısımda izleyebilirsiniz)

   Ayçiçeği üreticileri, Karadeniz Birlik'in açıkladığı alım fiyatını protesto etmek amacıyla İskilip - Ankara yolunu trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptılar.

    Çorum Ticaret Borsası'nda 11.82 Tl kadar yükselen yağlık ayçiçeği fiyatının,  kısa adı  Karadeniz Birlik olan , Karadeniz Yağlı Tohumlar Satış Kooperatif'i tarafından 10.5 Tl olarak açıklanmasına tepki gösterdi.  Çiftçiler  Kooperatifin  İskilip - Ankara yolunun 35'inci km sinde bulunan alım istasyonu yanından geçmekte olan yolu bir süre  traktörlerle kısmi olarak kapatarak basın açıklamasından  sonra  kısa süreli bir yol kapatma eylememin de bulundular.

Bayat Jandarma Komutanlığına Bağlı Ekipler Yol Kapatma Eylemine Müdahale Etti

     İskilip - Ankara yolunun trafiğe kapatıldığı ihbarını alan Bayat Jandarma Bölük Komutanlığına bağlı  asayiş ve trafik ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Çiftçilerle kısa bir görüşme yapan jandarma ekipleri yolun tekrar  trafiğe açılmasını sağladılar. Olay da güvenlik güçleri ile çiftçiler arasında her hangi bir gerginlik yaşanmadı.

     Güvenlik güçlerinin kapanan yolu trafiğe açtı dakikalarda olay yerine gelen Karadeniz Birlik Çorum İl Müdürü Bülent İnce üreticilerle görüşerek açıklanan fiyatla ilgili konuştu. İnce açıklamasında sıfır vergi ile yapılan ithalatın fiyatlarda düşüşler olmasına neden olduğunu belirti.

     Tüm bunlar gerçekleşirken Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım'ın yaşananları uzaktan izlemesi de çiftçiler tarafından tepkiyle karşılandı.    

     Tarım Kredi Kooperatif' ide yağlık ayçiçeği alım fiyatını 11.50 TL den 10.60 TL düşürmüş durumda. Çorum Ticaret Borsası'nda da önemli ölçüde düşüşler mevcut. 1 Eylül'de 11.82 Tl ye kadar alıcı bulan ayçiçeği fiyatı 7 Eylül tarihi itibariyle 10 TL civarına gerilemiş durumda

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.