İSKİLİP ÇANKIRI YOLU BİLMECESİ

SİYASİ BECERİKSİZLİK Mİ? İSTİSMAR MI?

Gündem Yayın: 14 Ağustos 2020 - Cuma - Güncelleme: 14.08.2020 16:03:55
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

İSKİLİP ÇANKIRI YOLU BİLMECESİ  

SİYASİ BECERİKSİZLİK Mİ? İSTİSMAR MI? 

DEVLET BİR YIL İÇERİSİNDE DAĞLARI DELEREK

100 LERCE KM. YOL YAPARKEN, 5 YILDIR

DÜZ BİR ALANDAKİ İSKİLİP ÇANKIRI YOLU TAMAMLANAMADI 

 

         İskilip Çankırı yolundaki heyelan bölgesi tekrar trafiğe kapatılarak, geçişler servis yoluna yönlendirildi.  

      2015 Yılında ihale edildiğinde İskilip halkını sevindiren İskilip Çankırı bağlantılı Ankara yolu aradan 5 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı.  

       2015 yılında ihalesi yapılan yolun 500 günde tamamlanarak hizmete gireceği yetkiler tarafından açıklanmıştı.           İskilip Çankırı yolu 2 ayrı ihale olarak 2015 yılında yapıldı. Yolun 2 ayrı Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışma alanında olması nedeniyle iki ayrı ihale yapıldı. Karayolları Kastamonu 15 inci Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki 48 km lik kısmı tamamladı. Tamamlan yol güzergahında zaman zaman çalışmalar yapılsa da 48 km lik bölüm tamamlanmış gibi görünüyor.  Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki 38 km lik bölüm ise aradan 5 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı. Bölgede hizmete alınan İskilip Çankırı 7 ve 8 km arasında meydana gelen heyelan nedeniyle 13 aydır kapalı durumda. 250 – 300 metrelik heyelan bölgesindeki sorun bir türlü çözülemedi. Kurban Bayramı sürecinde geçici olarak hizmete açılan 7  ve 8 km ler arası yeniden trafiğe kapatılarak ulaşım eski yola yönlendirilmiş durumda.  

 AYNI KURUM İÇERİSİNDE YETKİ TARTIŞMASINDA BÖLGEDE YAŞAYAN YÜZ BİNİN ÜZERİNDEKİ VATANDAŞI MAĞDUR  ETTİ 

        Toplam da 86 km olarak ihale edilen Ankara bağlantılı İskilip Çankırı yolu devletin aynı kurumu içesinde yetki tartışmalarına neden oldu. Karayolları 15 ve 7 Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanlarının ayrıldığı noktadaki 5 km bölümü kim yaptıracak tartışması yaşandı. Aylarca süren bu tartışmalar sırasında Çorum Millet Vekilleri ve siyasilerin konuya hakim olamadıkları, bu nedenle de 5 kısmın ihalesinde gecikmeler yaşandığı gözlemlenmektedir. 5 km lik bölümde şu an çalışmaların başladığı söylenmektense de alanda yoğun bir yapılmadığı izlenmektedir. Yolu ara bölgedeki 5 Km lik bölümü Karayoları 7. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunuyor.  

      Haber de günümüze kadar yaşananları kaynaklarından derleyerek okuyucularımıza aktarmaya çalıştık. Halkımızın bu konuda bilgi sahibi olmasını en doğal hakkı olarak görüyoruz.    

İskilip Kamoyu adına yetkililere soruyoruz.  

  • İskilip Çankırı yolu inşaatı ne zaman tamamlanacak 

  • İskilip Çankırı yolu 86 Km olarak ihale edilmişti. Ara bölgedeki 5 km lik bölüm proje hatasından mı yeniden ihale edildi. Ve ya yol uzunluğu 86 km den 91 km yüksel di 

  • Aynı kurumun içerisinde yaşanan yetki sorunu nedeniyle bir yıldan uzun bir zamandır kapalı olan 7 ile 8 km arasında ki heyelan sorunu  bir yıldan uzun bir zaman geçmesine rağmen neden yaptırılamadı. ? 

  • Yolda devam eden çalışmalarla ilgili ödenek sorunu varmı.? 

  • Çorum Millet Vekillerimiz bu konularla ilgili ne gibi girişimlerde bulundular 

  • Mahalli seçimler sonrası İskilip’e yapılması planlanan  devlet yatırımları iptal mi edildi? Ve ya ödeneklerimi kesildi.  

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.