İSKİLİP'İN GÖZÜ TOKİ KONUTLARINDA

Çorum İl ve İlçelerinde TOKİ’nin toplam 35 projesi yer alırken İskilip’te Konut bazında TOKİ projesi bulunmuyor.

Yayın: 16 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 16.08.2021 14:51:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İSKİLİP'İN GÖZÜ TOKİ KONUTLARINDA

       Çorum İl ve İlçelerinde TOKİ’nin toplam 35 projesi yer alırken İskilip’te Konut bazında TOKİ projesi bulunmuyor.

       Kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Çorum İl ve ilçelerine toplam 8040 Konut yapıldı. İskilip’te şu ana kadar her hangi bir TOKİ projesi bulunmuyor.  Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan Mayıs 2020 tarihinde yaptığı bir açıklamada 19 Haziran 2020 tarihinde İskilip TOKİ konutlarının ihale edileceğini duyurmuştu. Aradan aylar geçmesine rağmen İskilip kamuoyuna açıklanmış bir TOKİ projesi bulunmuyor.  Siyasiler ve yerel yönetimin yer konusunda anlaşamadığı iddia ediliyor. Belediye Başkanı Ali Sülük’ün TOKİ’ye konut projesi için alternatif yerler önerdiği, idarenin de bu yerlerle ilgili değerlendirme çalışmalarının devam ettiği yönünde bilgiler gelmektedir.

       Çorum ilinin 13 İlçesinden 10’nun da TOKİ konutları bulunuyor.  İskilip’le birlikte sadece Laçin ve Ortaköy ilçesinde TOKİ projesi hayata geçirilmedi.

      İskilip merkezde ki arsa sorunlarının da etkisiyle İskilip’te konut fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ediyor.  Yeni dairelerde fiyatlar 500 bin tl ye kadar çıkıyor. Bazı konutlar proje aşamasında bile satılıyor. Duplex daire fiyatları 650 bin lira seviyesini bulmuş durumda

ÇORUM İL İLÇELERİNDE YAPILAN TOKİ KONUT SAYILARI
ÇORUM MERKEZ 4331
OSMANCIK 997
ALACA 360
DODURGA 256
SUNGURLU 432
KARGI 960
UĞURLUDAĞ 282
BOGAZKALE 79
MECİTÖZÜ 79
OGUZLAR 106
TOPLAM  8040

ALACA TOKİ KONUTLARI

OSMANCIK TOKİ

 

 

     

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.