İSKİLİP’Lİ ADAY ADAYLARINI ARADIK

Yaklaşan genel seçimler de aday adaylığı için kamuoyunda kulislerde ismi geçen İskilip’lilerin isimleri sadece yerel medyada yazıldıklarıyla kaldı

Yayın: 28 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 28.03.2023 01:36:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

    Yaklaşan genel seçimler de aday adaylığı için kamuoyunda kulislerde ismi geçen İskilip’lilerin isimleri sadece yerel medyada yazıldıklarıyla kaldı.

     İskilip’te farklı siyasi partilerden milletvekili aday adayı olacağı gündeme gelen isimlerden sadece üç kişi aday adaylık başvurusunda bulunurken,  bu kişilerden de sadece bir kişi Çorum’dan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

     Aday adaylığına kesin gözle bakılan ve çevresine bunu açıklayan MHP İlçe Başkanı Ali Alıcı partisine başvuruda bulunmadı.

     Ak Partiden Çorum aday adayı olacağı belirtilen Orhan Öztürk tercihini Ankara’dan kullandı.

     İskilip’ten Çorum’dan aday adayı olan tek isim Ak Partiden Mustafa Lek oldu.

     İyi Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkmen Çorum’dan aday adayı olmayarak tercihini Ankara’ya yapanlardandı. Uğur Türkmen, daha sonra yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini belirtti.

     Aday adaylığı için ismi geçenlerden Çoşkun Akkoca, Sabri Çiçekçi, Ahmet Çarkacı gibi isimlerin ise aday adaylığı için her hangi bir çalışmalarının ve niyetlerinin olmadığı öğrenildi.

     Geçmiş dönem de aday adayı Nurettin Kulalı bu dönemde aday adayı olması beklenirken her hangi bir girişimde bulunmadı.

      Aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılan İsmail Çizikci ise,  İskilip’liler için hayal kırıklığı oldu diyebiliriz. Çizikci’nin önümüzdeki dönemde İskilip Belediye Başkanlığına aday olmak için milletvekilliğine aday adayı olmadığı iddia ediliyor.

     Son zamanlarda ismi  Zafer Partisi ile anılan Mustafa Sak’ın ismi de aday adayları arasında geçmesine rağmen her hangi bir başvuruda bulunmadığı öğrenildi.

       Görülen ol ki Çorum’dan aday adayı olan Mustafa Lek sıralamada kendisine nasıl bir yer bulur bilemiyoruz. Görülen o ki geçmiş seçimlerde olduğu gibi seçim sürecinde adaylar İskilip’e gelip biz İskilip adayıyız, İskilip’i mahalle mahalle, köy köy biliriz diyen siyasileri alkışlayacak. Kısaca bu dönemde de Çorum siyasetinde İskllip’liler kendilerine yer bulamadı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.