SALİH ŞERBETCİ GÜVEN TAZELEDİ

Yayın: 10 Nisan 2022 - Pazar - Güncelleme: 10.04.2022 13:11:03
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

SALİH ŞERBETCİ GÜVEN TAZELEDİ

    Ankara İskilipliler Derneği Başkanlığına Salih Şerbetci yeniden seçildi

    Ankara İskilip Derneğinin 2. Olağan kongresi Ankara Estergon Kalesi Sosyal tesislerinde yapıldı.

    Toplantıya Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Hasan Tahsin Gökcan, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük,  Çorum Dernekleri, Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Vakıf19 Başkanı Alper Bilan,  Ankara’da görev yapan İskilip’li bürokratlar ile Sincan, Keçiören, Mamak ve  Yenimahalle de bulunan Çorumlular Dernek Başkanları ve iş adamları katıldı. İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül davetli olmasına rağmen kongreye katılmadı.

     Kongreye sadece İskilip’li bürokratlar, sivil toplum derneği temsilcileri ile dernek üyeleri davet edildi.

     Toplantının açılışında konuşan  Ankara İskilipliler Derneği Başkanı  Salih Şerbetçi derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şerbetci yaptığı konuşmada, Ankara’ da yaşayan İskilip’liler  olarak birlik ve beraberlik içerisinde İskilip’lilik ana paydası altında  çalıştıklarını vurgulayarak;

      “  Aynı topraklar da doğup, yaşamını Ankara’da devam ettiren bir birimizle kan bağı, akrabalık bağı, arkadaşlık ve dostluk bağı ile bağlı olan hemşerilerimizi bir araya getiren memleket özlemi ve hemşerilik bağıdır.  İskilip’ten çıkarak Ankara’ya yerleşen hemşerilerimiz, iş insanı, bürokratlar, memurlar olarak bulundukları kent için ve doğdukları yer İskilip’imize fayda sağlamak için çalışmışlardır.

      Ankara’da yaşa sakta doğduğumuz topraklara bir vefa borcumuzun olduğunun farkındayız. Bir araya geldiğimiz bu güzide topluluk bizi bu çalışmalarımızda daha da motive etmiştir. Salonda ki bu kalabalık İskiliplilerin birbirine bağlılığının bir göstergesidir.

      Kaymakamlığımız,  belediyemiz, sivil toplum örgütleri ve hemşerilerimizle birlikte içinde siyasallaşmadan proje etkinlikleri yapıyoruz.

      İskilip’te turizmin geliştirilmesi ve ilçemizin tanıtılması için çalışmalar yürütüyoruz.

      İskilip’teki arata, tarihi evler, ahşap oyuncak imalatı konularında çalışmalar yapıyoruz. Yerel zanaatkârlarımızın eserlerinin tanıtılmasında ve pazarlanması aşamasında çalışmalar yapıyoruz.

      Ankara’da yaşayan bürokratlarımız sayesinde sorun ve problemlerine yardımcı olamaya çalışıyoruz.

      Kadın kollarımız vasıtası ile hanımlara yönelik çalışmalar yapıyoruz.

      Önümüzde ki günlerde derneğimizde bir gençlik yapılandırması başlatacağız. Özellikle Ankara’da eğitim gören Üniversite öğrencilerimizin derneğimiz imkânlarından faydalanması için faaliyetlerde bulunacağız. “

     Kongre başlangıcı öncesi Sabri Çiçekci ve İsmet Uslu birlik beraberlik ve İskilip kültürü, gelenek ve görenekleri ile İskilipiler Dernegi’nin faaliyetlerinin önemsenmesi üzerine birer konuşma yaptılar.

     Kongrede divan Başkanlığını İskilip’li iş adamı Mustafa Taşçı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede; derneğin faaliyet raporu, gelir gider hesap raporları, denetim kurulu raporları ittifak oyları ile kabul edildi.

    Kongrede daha önce  21 olan yönetim kurulu üye sayısının 13’e düşülmesi de karara bağlandı.

    Ankara İskilipliler Derneğinin yeni seçilen Yönetim Kurulu;

    Dernek Başkanı: Salih Şerbetci, Başkan Vekili: Recep Çicekci, Başkan Yardımcıları: Nurettin Kulalı Mustafa Taşcı, Genel Sekreter: Ebru Memiş, Sayman: Yaşar Karakaya, Sayman Yardımcısı: Hüseyin Yıldız. Yönetim Kurulu Üyeler: Ali Adak, İbrahim Türkeş Kocabey, İsmail Çizikci, Mehmet Uzulu, Necdet Portakal, Vedat Göktürk.

     Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Mustafa Yolcu, Fikret Şanlı, Muhittin Çağıl, Emine Erçetin, Hasan Yudu, Bekir Nedim Çeşmeci, Hüseyin Kaya, Ali Arıcı, Osman Aşçı, Sadık Karadaş, Fatma Aktaş, Hatice Karademir, Mehmet Ali Kaygusuz.

      Denetim Kurulu:  Başkan: Mehmet Kuyumcu. Üyeler; Kürşat Aşkın, Osman Şahin Şerbetci  

      Denetim Kurulu Yedek Üyeler;   Ayterkin Esen, Erhan Genç, Mustafa Aşçı   

 

 

 

 

 

      

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.