02 Mart 2023 - Perşembe

İSKİLİP HALKI REKLAMIN DEĞİL, DERTLERE DEVA OLMANIN MÜCADELESİNİ VERİYOR

Yazar - ALİ ARICI
Okuma Süresi: 7 dk.
ALİ ARICI

ALİ ARICI

iskiliptv@hotmail.com - 0532 732 43 19
Google News

   11 İlimizi kapsayan deprem felaketinde  45 bin 90 vatandaşımızı kaybettik. Rabbim mekanlarını cennet eylesin

  Deprem haberi duyulur duyulmaz, resmi kurumları ve halkı ile yaraların sarılması için harekete geçerek, bölge neler yapabilirizin mücadelesi içerisine girdi.

   Kaymakamlığımız ve belediyemizin öncülüğünde halkımızın gayretleri ile toplanan yardım malzemeleri AFAT koordinasyonunda hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırıldı. Halende yardım malzemeleri toplama merkezi olarak belirlenen İtfaiye müdürlüğüne gelmeye ve oradan da sevk edilmeye devam ediyor.

   Gerek yardım toplama sürecince, gerekse bölgeye sevki aşamasında İskilip halkı bölgeye 2 battaniye gönderip ve ya deprem bölgesine gidip hiç bir iş yapmadan adeta turistik gezi yaparcasına sosyal medyadan reklam yapanlar furyasına katılmadı.

   İskilip ne yaptı...

   İskilip bölge için, depremzede kardeşlerimiz için nüfus oranımıza ve ekonomik durumumuza bakıldığında gerçekten takdir edilmesi gereken işler yaptı.

   İskilip bir bütün halinde hareket ederek, AFAT Koordinasyonunda  bölgeye 40 tır yardım malzemesi gönderdi. İskilip Belediyesi depremin ardında arama kurtarma ve yardım faaliyetleri için gönüllü  15 personelini ilk etapta ihtiyaç duyulan deprem yerlerine gönderdi. Sonradan duydum ki belediye çalışanı 50'nin üzerin de kişi görev almak için gönüllü olmuş. Belediyenin iş makineleri, kamyonları ve cenaze yıkama aracıda Afat'ın talep ettiği şehirlere sevk edildi. Bölgede halen belediyenin mühendislerinden oluşan teknik ekipler hasar tespit çalışmalarında görev alıyorlar.

   Bazılarının yaptığı gibi İskilip yardım tırlarının ve araçlarının önlerine dev yazılar yazdırmadı.  Tüm araçların önünde sadece "İskilip Yardım Aracı" yazıyordu.

   Bölgeye kısa sürede olsa gitmiş birisi olarak bu yazılardan çok gördüm. Felanca belediye, felanca kurum pankartlarını. Halktan yardımı topla, aracın önüne de ... belediyesi yazdır. Ne ala dünya...  Bu süreçte halktan toplanan yardım kolilerine fotoğraflarını yapıştırtan belediye başkanlarını ve siyasileri de gördük.

    Belediyemizin İskilip halkımızın desteğiyle Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde depremzedelere ikram ettiği 3000 kişilik İskilip Dolması'nın dağıtımı aşamasında bir günlük te olsa  orada bulundum. İskilipwebtv sahibi Ferdi Karabıyık'la birlikte bölgeden ve dolma ikram edilen alandan canlı yayınla yaşananları anlatmaya çalıştım. Kendimi sert imajlı birisi olarak görmeme rağmen,  gördüklerim karşısında duygularıma hakim olamayarak 3 defa mikrofonu kapatmak zorunda kaldım. Deprem zede kimseye mikrofonu uzatamadım.  Oralara gidip te göz yaşı dökmeyene rastlamadım. Bizlerin sıcak evlerimiz de tv karşısında gördüklerimiz yaşananların onda biri dahi değil.

   İnsanların Başı Hep Önde

  İskilipwebtv de canlı yayındayız . İzleyenler görmüştür. Dolma dağıtılıyor. Abartmıyorum.  300 - 400 metre kuyruk var.  O kadar insanın olduğu kuyrukta hiç mi ses çıkmaz. İnsanların başları önde iki kepçe yemek için beklemeleri karşısında insan etkilenmezde ne yapar. Kendime sulu göz oldun sen burada derken, Alandan canlı yayınımı gerçekleştirmek için mücadele veren Ferdi kardeşimin de gözlerinin yaşardığını gördüm. Alanda ki internet ortamı ve elektrik sorunu nedeniyle yayını gerçekleştirmek için Ferdi kardeşimin özel olarak hazırladığı bir düzeneği sırt çantamda taşıdım.

  Peki bu süreçte hiç olumsuzluk yaşanmadı mı?

  Yaşansa da İskilip halkını ilgilendirmiyor.

  Yardım toplama sürecinde Cumhur ittifakının yerel birleşenleri bir araya gelmemiş ilgilendirmiyor.

   Millet ittifakı topladığı yardımları İskilip yardım toplama merkezine değil de teşkilatlarının Çorum İl Başkanlıklarına götürmüş hiç ilgilendirmiyor.

   Belediye halkıyla bir bütün olmuş, bölgede 3 bin afetzedeye İskilip dolması ikram etmiş. Bırakın diğerlerini mensubu olduğu partinin yönetiminden kimse bu organizasyona katılmamış kimsenin umrum da değil.

   Bu süreçte belediye başkanını sürekli personeline teşekkür ederken gördük ve izledik. Afşin de gördüm ki gerçekten her türlü teşekkürü ve takdiri hak ediyorlar. Alan da öylesine azimli çalıştılar ki takdirlerin en güzelini hak ettiler.

   Biraz uzun olan yazıma son vermeden Afşin'den kısa bir anımı anlatmak istiyorum.

   Programdan bulduğum kısa boşlukla deprem de yıkıma uğrayan alanlara fotoğraf çekmeye gittim. Depremde hafif hasar alan bir binanın en üst katından birisi seslendi.. . Dayı şu halimiz çek diye. Fotoğraf makinesini çevirdim uzaktan fotoğrafını çektim.  Makineden zoom yapıp ikinci bir fotosunu aldım. Baktım ki Bozkurt işareti yapıyor. Dedim ki, ben koministim sen bozkurt yapıyorsun diye takılmak istedim. Benden oldukça genç olan şahıs dedi ki; Dayı, sen hala oradamısın . Bak çevrene bir. Hepimiz zaten kardeştik. Kardeşliğimizi şimdi yaşıyoruz...

  İsmini dahi bilmediğim o kardeşime buradan selam olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimi daim eylesin.

FOTOGRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

  

 

  

  

 

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.