08 Şubat 2021 - Pazartesi

İSKİLİP'Lİ ATIF HOCA TARTIŞMALARI İSKİLİP’E ZARAR VERİYOR

Yazar - ALİ ARICI
Okuma Süresi: 3 dk.
ALİ ARICI

ALİ ARICI

iskiliptv@hotmail.com - 0532 732 43 19
Google News

İSKİLİP'Lİ ATIF HOCA TARTIŞMALARI İSKİLİP’E ZARAR VERİYOR

 

         Yıllardır süre gelen İskilip’li Atıf Hoca tartışmaları geçen yıllar içerisin de İskilip’e zarar vermeye devam ediyor. İskilip’te sokağa çıkıp sorduğumuz da her 10 kişiden 3’nün dahi Atıf Hoca hakkında yeterli bilgisi yok. Şu bir gerçek ki İskilip halkının yüzde seksenin de yaşanan tartışmalardan haberi dahi yok. Verilen cevaplar da o bir vatan hainiymiş diyende var. Şapka giymediği için Atatürk astırmış diyende. Fakat konuyla ilgili yorum yapmaktan çekinen kesim daha fazla.

      Bende bu konuda tarafsızım. Vatan haini de diyemem, din mazlumu da,  suçsuz yere asılmışta. Benim için geçerli karar yargılandığı İstiklal Mahkemesindeki karar hükmüdür. Bu konuda yüzlerlerce yazı okudum. Fakat, o kararın hüküm bölümüne rastlayamadım. O nedenle kararsızım.

         İskilip çok çekti bu Atıf hocadan desem, O kadar çok tepki gelir ki… Buna katlanmak imkânsız olabilir.

         Tepki gösterip eleştireceklere sadece bir soru sorup konuyu kendi açımdan kapatacağım.

         15 Yıl öncesine kadar İskilip’te şu konuşuluyordu; “Türkiye’de var olduğu iddia edilen derin devlet, İskilip’li Atıf Hoca nedeniyle İskilip’e yatırım yaptırmıyor. Hizmetleri engelliyor deniliyordu. Peki şimdi durum ne.  Şimdi İskilip anıt mezar ve külliye yaptırarak Atıf Hoca’yı bağrına bastı. Son  15 yılda İskilip Çorum’un diğer ilçeleri ile kıyasladığımızda yatırım ve hizmet bakımından nelere ulaşabildi.  İddia edildiği gibi o derin devlet denilen yapı hala faaliyette mi. Değilse,  bizim bu siyasiler ve bazı kesimler bunu şahsi ve siyasi ranta mı dönüştürüyor.

      Buradan açık çağrımdır. Zulme uğradığını iddia ettiğiniz merhum İskilip’li Atıf Hoca’nın memleketine zulmetmeyin. Önüne set çekmeyin. Yapamıyorsanız en azından engel olmayın.

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.