28 Eylül 2021 - Salı

İSKİLİP’TE UYUŞTURUCU VE SİLAH KULLANIMI ARTIYOR

Yazar - ALİ ARICI
Okuma Süresi: 2 dk.
ALİ ARICI

ALİ ARICI

iskiliptv@hotmail.com - 0532 732 43 19
Google News

      Son 10 yıl öncesinde İskilip’te uyuşturucu olaylarına pek rastlanmazken, özellikle son iki yıldır İskilip uyuşturucu kullanımı, üretimi ve satış olaylarıyla gündeme gelmeye başladı.

     İskilip’te Uyuşturucu kullanımın önemli ölçüde arttığı bilinmesine rağmen çete mahiyetinde olduğu iddia edilen 3 – 5 grubun İskilip’te çıkardıkları olaylar ve kamuoyun da yarattığı korku ve endişeler de halkımız da bir suskunluğa sebep olmuş gibi görünüyor. İlçemizdeki bir çok kullanılmayan , atıl durumdaki kontrolsüz yapıyı da madde bağımlılarının mesken tuttukları iddia ediliyor.

      İskilip Emniyet Müdürlüğünün zaman içerisinde bu tür suçlara karşı mücadele ettiği gözlemlense de,  daha  etkin bir mücadelenin yapılması gerektiği aşikardır.

       Okullarımızın da yeniden açıldığı bu dönem de özellikle uyuşturucu kullanımının zararları konusun da öğrencileri bilinçlendirici çalışmalara en kısa zaman da başlanmalıdır.  Ekim ayı içerisinde de ilçemizde bir de bu konuda sempozyum da  düzenlenecek olması bu mücadelenin başlangıcı için bir fırsatta olabilir.

      İlçemiz genelinde bireysel silahlanmanın artığı gözlemlenmektedir.  Özellikle düğünlerde artış gösteren silah kullanımı  istenmeyen olayların meydana gelmesi beklenmeden mutlaka önlenmelidir.  İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül’ün bu konuda köy  muhtarlarını defalarca uyardığı bilgisini  almıştım. Neden dir bilinmez muhtarlarımız bu konuya gerekli hassasiyeti göstermemektedirler. Bu konuda bir olay yaşanması durumunda muhtarlarımızda yaşananlardan sorumlu olacaktır.

     Kısaca özelikle siyasilere şunu belirtmek isterim: “ İskilip’te asayiş berkemal felan değil. Her geçen gün kötüye gidiyor. Bu konuda iyi olan tek şey artık 155 aranınca İskilip değil Çorum merkezin cevaplaması”

 

   

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.