19 Ağustos 2022 - Cuma

REKLAMLARA HOŞ GELDİNİZ

Yazar - ALİ ARICI
Okuma Süresi: 7 dk.
ALİ ARICI

ALİ ARICI

iskiliptv@hotmail.com - 0532 732 43 19
Google News

REKLAMLARA HOŞ GELDİNİZ

 

   Son bir aydır İskilip'teki gözle görülür bir siyasi hareketliliğe şahit oluyoruz. Gelenler, gidenler, toplananlar, toplanamayanlar, birlerini siyaset sahnesinden silmek için atağa kalkıp kamuoyuna yoklama çekenler, İskilip için bir araya gelemeyip konu kendi çıkarları olunca safları sıklaştıranlar. Gazeteci diye sosyal medya paylaşımcılarından medet bekleyip  5 -10 TL ye fotoğrafını paylaştıranlar...

   Yukarıdaki örnekleri her türlü çoğaltabiliriz. Tabi işini ve görevini sayıları azda olsa layıkıyla, ve İskilip sevdasıyla yapan dürüst kişilere de aralarda rastlıyoruz.

   İskilip siyaseti,  İskilip'te bir türlü tamamlanamayan devlet yatırımları dururken, her gün yenisi açıklanmaya başlayan,   İskilip için müjdeli haberlerle reklam arasına girmiş durumda.  Tv ler de oynayan dizilerde reklam arası 45 dakikada bir veriliyor ve 15 dakika sürüyor. O bir türlü bitmeyen 15 dakikalık sürede bizler en az 10 kanal değiştirmemize rağmen o kanallarda aynı saatte reklamlarla karşılaşıyoruz. Bu günlerde de tüm siyasi figürler aynı anda reklamlara girmiş durum da.  Fakat siyasiler şunu bilmeli; reklamlar da akılda kalanlar çok nadir oluyor. Fakat yarıda kesilerek reklam verilen dizinin o son anı unutulmayarak, devamı heyecanla bekleniyor.

   Yukarı da anlatmaya çalıştığım teşbihte geçenler İskilip'in bu gününün aynası olması bakımından önemlidir.

    Yaşananların İskilip'in siyasi zemininde bir kabulünün olup olmadığı önümüzdeki süreçte görülecektir.

     Dedikodu haberlerine itibar etmeyen, dedikoduyla kendimce mücadele eden birisi olarak, İlçemiz deki siyaset arenasındaki bir kısım gelişmelere ve yaşanları kulis ve kaynağını açıklamayacağım bilgiler ışığında okurlarımızla paylaşmak istiyorum.

   Seçim süreci yaklaşırken Cumhur ittifakının bileşenlerini  bir arada görür olduk. Bir birlerinin düzenledikleri toplantılara katılıyorlar, nezakette yarışıyorlar. Kısaca kalbi olarak düşünmediğim bu tavırlarını genel merkezlerinin ve il teşkilatlarının talimatları gereği yaptıkları kuşkusunu taşıyorum. . Aslında 3 yıldır olması gerekende budur. Doğrusu da bu şekilde olması gerekirdi.      

   Cumhur ittifakı ortaklarından MHP İskilip'te son 2 yıldır kendi iç sorunlarıyla mücadele etti. İlçe Teşkilatı, belediye ve meclis üyeleri üçgeninde yaşanan sorunlar İskilip gündemini sürekli işgal etti. Fakat 2022 yılının ilk aylarından itibaren MHP içerisinde taşlar yerine oturmuşa benziyor. Bu partideki iç sorunlar dedi kodu mahiyetinde  tartışılmaya devam etse de,  MHP Genel Merkezi ile yasal ve hukuksal zeminde kendine yer bulamadı.  Sonuç olarak MHP de tüm kesimler  kendi işlerine odaklanmış durumda

   Ak Parti de ise bilinenin aksine sorunların  aslında  MHP den kat kat daha fazla olduğunu düşünüyorum.

    Ak Parti İskilip İlçe Teşkilatınca organize edilen ve milletvekillerinin de katıldığı bir toplantıda bazı muhtarlar milletvekillerine ilçe teşkilatı ile irtibat kuramadıkları yönünde görüş bildirdiler. Bunun la da kalmayan muhtarlar toplantı sonrasında Milletvekili Oğuzhan Kaya ile özel bir toplantı yaptılar.  Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Yusuf Kaya muhtarların bu tepkisine karşı ne yaptı bilemiyorum.  İddia şu ki Ak Parti İskilip İlçe Teşkilatı içerisinde uzun zamandır süre gelen bir kutuplaşma olduğu yönünde. Teşkilatta Yusuf Kaya'dan rahatsız olan 2 ayrı muhalif grup daha olduğu belirtiliyor. Bu gruplardan bazı kişilerin kendileri konuşmak yerine teşkilat dışından bazı kişileri kullanarak ilçe başkanı aleyhinde faaliyetler  yaptırdıkları yönünde.  Ak Parti Çorum Milletvekilleri de bu durumdan oldukça rahatsız görünüyor. Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'nın teşkilat içerisinde sorun istemediği yönünde, keskin ifadeler kullandığı ve cumhur ittifakı çerçevesinde de çatlak ses istemediği konusun da teşkilatı sık sık uyardığı belirtiliyor. Tüm bu uyarılara rağmen, Ak Parti İskilip İlçe teşkilatında bir takım sorunların halen yaşanmaya devam ettiği gelen bilgiler arasında. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Çorum ziyareti öncesi  Ak Parti İskilip İlçe Başkanlığınca yapılan toplantıda Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya'nın partinin yeni kadın kolları ilçe başkanlığının tam olarak oluşmadığını, gençlik kolları başkanının ise salonda olmadığını öğrendiğinde sinirlendiği gözlerden kaçmadı.

  Yerelde Cumhur İttifakı

  Yerelde Cumhur İttifakı içerisinde yer alan  Ak Parti ve MHP ilişkilerinin kamuoyu önünde iyi olduğu gözlemlense de, kapalı kapılar ardında farklı konuşmalar yapıldığı gerçeği de önümüze gelmektedir. ittifak ortaklarının ilçe başkanları, belediye başkanı ve ilçe kaymakamını da dahil ederek İskilip için ortak bir çalışmanın içerisinde henüz göremedik. Gelen giden üst kademe siyasilere İskilip'in sorunları ve yarım kalan devlet yatırımları ile ilgili bir dosya sunduklarını da gözlemleyemedik. Görünen o ki, Belediye Başkanı Ali Sülük bu çalışmalarda biraz yalnızlığa itilmiş durumda. Belediye Başkanı özellikle son 1 yıldır Çorum Milletvekilleri ile sıcak ilişkiler içerisinde mücadelesini sürdürüyor.

   Geçtiğimiz günlerde Ak Parti İskilip İlçe Teşkilatında yapılan bir toplantıda gündeme gelen İskilip Toki konutlarıyla ilgili olarak üst düzey bir teşkilat yetkilisinin halkın İskilip'te TOKİ konutları neden yapılmıyor sorusuna ne cevap verelim şeklindeki soruya topu ,belediye atın gitsin  şeklinde cevap vermesi de  düşünülmesi gereken bir konu. Bu cevaptan şu sonucu da çıkarmak mümkün olabilir. İskilip merkezde söz verilip te yapılmayan diğer konular hakkında da aynı şeyler söyleniyor mu. Yapamadık topu şuna atın, yapamıyoruz topu falancaya atın deniliyor mu.

   İskilip'te siyaset sahnesin yakın süreçte kimsenin beklemediği önemli gelişmeler olabilir. Özellikle Ak Parti içerisinde muhalif olarak bilinen kişiler başarıya ulaşır mı bilemiyorum.

Seçim süreci,  İskilip'in almak istediklerini alması için en önemli zamandır. Lafta kalmadan en azından 2023 yılı bütçesine İskilip Meslek Yüksek Okulu için pay koydurabiliriz.

  Sonuç olarak reklamlara ne kadar inanacağız, ya da gelen siyasilere söz verilip te yapılan yatırımların hesabının sorabilecek miyiz.

   

 

 

 

 

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.