12 Aralık 2023 - Salı

ÖKSÜZ İSKİLİP

Öksüz İskilip, Yarım İskilip, Sahipsiz İskilip

Yazar - ALİ ARICI
Okuma Süresi: 4 dk.
ALİ ARICI

ALİ ARICI

iskiliptv@hotmail.com - 0532 732 43 19
Google News

   
   Yukarıdaki üç başlıktan hangisini kullanırsak kullanalım fark etmiyor. İskilip tabiri ile eşİskilip bukulak arkası edilmeye, oyalanmaya, aldatılmaya, kandırılmaya ve hatta duyguları ile  oynanmaya devam ediyor. 
    Konumuz TOKİ konutları. Ne olmuş TOKİ' ye hepimiz biliyoruz diyebilirsiniz.  İçeriği biraz genişleterek anlatmaya çalışayım. 
   Toplu Konut İdaresi Çorum merkez ve ilçelerine 29 farklı proje ile toplam 8025 konut yaptı. İnsaatleri tamamlanan bu konutların %99 hak sahiplerine teslim edildi. 
    Bu konutlar nerelerde mi yapıldı. İskilip hariç merkez ve neredeyse  tüm ilçelerinde.
    Komşu bir ilçemizden örnek vermek istiyorum. 1987 Yılında bizden ayrılarak ilçe olan Uğurdağ'a 3 etap TOKİ konutlarının ihalesi 10 Ekim tarihinde yapıldı. 2019 yılında 24 konut 12 dükkan, 2020 yılında 158 konut yapılmış. Son ihale ilede 151 konut daha yapılıyor. 
   Birileri çıkıp geçmiş yıllarda  yer gösterdik talep olmadı felan diyecektir. 
    Son gösterilen yere talepte oldu, başvuruda. Hatta konutlar için paralar yatırıldı. Kuralar çekildi. Bir takım temsili görseller dahi paylaşıldı.
   204 Konut için kuralar çekilmis, hak sahipleri tam sevinmişti ki ülkemizde deprem afeti yaşandı. Devletimiz tüm yatırımları doğal olarak deprem bölgesine kaydırdı. 
   İskilip halkı da, yaşanan felaket sonrasında bizim TOKİ konutlarımız ne oldu diye sorgulayamadı. Sorgulamadı. 
   Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan, İskilip'i görmezlikten gelen zihniyet işte burada devreye giriyor. 
   TOKİ' nın İskilip'te yapmayı planladığı 204 konutun kura çekimi 12.15.2022 tarihinde yapıldı. İşte aynı tarihte Uğurludağ ilcesine yapılacak olan 151 konutunda kurası da çekildi. 
   10 Ekim 2023 tarihinde de bizimle aynı gün kurası çekilen 3 etap Uğurludağ 151 konutun ihalesi yapıldı. 
   TOKİ konut olarak İskilip'e bir çivi dahi çakmazken, 18 bin nüfuslu İskilip'i es geçilip, 2630 nüfuslu komşu ilçemize 3 etap  konut ihalesi yapıldı.
   Şimdi bu neden böyle oldu. Diyebilirsiniz. Ben düşüncem ve iddiam şudur;  İskilip TOKİ konutları sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın yüz yılın konut kampanyası kapsamına alınmak için projesiz ve alt yapısız bir sekilde ilan edilmistir. Sadece yapılacak alan belirlenmiştir. Yüzeysel bir çalışma ilede yapılması planlanan konut sayısı açıklanmıştır. 
   Diyebilirsiniz ki olurmu öyle şey, oldu işte. Projesi hazır olan bizden önce ihale edildi.  Bizim İskilip TOKİ' nin hazırda bir projesinin olmadığını  kura çekim aşamasında tahmin etmiştim. Fakat o günün atmosferinde oyun bozan olmak istemedim. Nasıl mı? 204 konuttan oluşacak olan İskilip TOKİ konutlarının 3+1 ve 2+1 olarak yapılacağı açıklandı. Fakat, kura çekimleri sadece konut hak sahipliği kurası olarak yapıldı. Kurada ismi çıkanlar, ne tür konut alacaklarını henüz bilmiyorlar. Kura çekildiğinde ortada proje olmadığından konut türleri belirlenemedi. Proje ortaya çıkınca birde konut türü kurası çekilebilir. Bir de farklı bir konu var, kura çekim tarihinde belirtilen fiyatlarla İskilip konut alabilecek mi. En önemli soru bu. Ya da o tarihte açıklanan rakamlara memur maaş artış oranlarında   zam yapılacakmı. Bu sorunun cevabını henüz bilen yok. 
   Yazımın üst parağrafında söylediğim gibi, İSKİLİP ÖKSÜZ, İSKİLİP YARIM, İSKİLİP SAHİPSİZ...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.