22 Kasım 2022 - Salı

ŞEHİTLERİMİZ İSTİSMAR MI EDİLİYOR

Yazar - ALİ ARICI
Okuma Süresi: 3 dk.
ALİ ARICI

ALİ ARICI

iskiliptv@hotmail.com - 0532 732 43 19
Google News

      Vatanımız, bayrağımız ve dinimiz için canlarını feda eden Şehitlerimizin isimleri kutsal, geride bıraktıkları anne, baba, eş ve çocukları ise Yüce Türk Milletine emanetleridir.

     Bu  Devlet ve bu millet vatan toprağını  kanı ile sulayan o şehitlerimizin kutsal isimlerine her zaman saygı duymuş ve duymaya devam edecektir. O isimler ki tarihimizin şanlı sayfalarında yer almaktadırlar.

     Son yıllarda İskilip'de bu şehitlerimizin bazılarının isimleri ve aileri üzerinden bazı çevrelerin sürekli olarak popülistik yapmaya çalıştıklarına şahit oluyoruz.

     Özellikle spor alanında yapıldığını düşündüğüm bu istismar dan rahatsızlık duymaktayım.  Aylardır bu konuyu gündeme getirmek istiyordum. Dedim ki, acaba ben yanlış mı algılıyorum. Niyetler samimi,  benmi art niyetliyim diyordum.  Aylardır bu konuda görüştüğüm pek çok çevreninde bu konudan rahatsız olduğu, fakat, konunun hassasiyeti bakımından suskun kalmayı seçtiklerini gözlemliyorum.

    İskilipli Şehitler ve Gazilerle ilgili aylarca çalışma yapan birisiyim. Bu konuda yaptığım çalışmalar İskilip Halk Kütüphanesinde ve Belediye Kent Arşivinde mevcuttur.

    Bura da amacım kesinlikle kimseyi suçlamak değildir. Bir alana Şehidimizin fotoğrafını koyup, 10 - 15 kişiyi geçmeyen topluluk karşısında şehit ailelerini de ( Kendilerinden özür diliyorum) adeta konu mankeni gibi oraya dizip nutuklar atmak hiç hoş bir durum değil. Köylerdeki Güreş organizasyonlarına dahi Şehit  isimleri veriliyor.   Bu tür organizasyonlardan bir takım kazanımlar sağlandığı, hatta siyasi kişilerin  bile mikrofonlardan isimlerinin bir şekilde  anons edilerek reklamlarının yapıldığı   ortadadır.

    Yazımın başında da dile getirdiğim gibi, Şehitlerimizin isimleri kutsaldır.  İsimleri verilerek yapılan organizasyonlar daha geniş kapsamlı ve ciddiyet içerisinde yapılmalıdır. Mülki amir bu konuda bilgilendirilmeli,  ben yaptım oldu zihniyetiyle değil, siyaset dışı tüm çevrelerden  bir organizasyon komitesi oluşturularak gerçekleştirilmelidir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.