06 Ağustos 2020 - Perşembe

TEK SEVDAMIZ İSKİLİP

Yazar - ALİ ARICI
Okuma Süresi: 6 dk.
ALİ ARICI

ALİ ARICI

iskiliptv@hotmail.com - 0532 732 43 19
Google News

                                                                             İSKİLİP SEVDASI


          19 yıllık gurbetin ardından tekrar Ata yurdu İskilip'teyim. Aradan 19 yıl geçse de İskilip aşkım dan, İskilip sevdamdan hiç bir zaman vaz geçmedim. Ben, İskilip'i karşılıksız sevenlerdenim. İskilip benim sonsuz tutkum. İskilip'in aleyhine olabilecek hiç bir oluşumun içerisinde, yakınında ve çevresinde olamadım. 

        Tanımayanlar için kısaca kendimi özetlersem; 1993 - 1994 Yılları arasında o zamanın 20 bin nüfuslu ilçesi olan İskilip'te İskiliptv ismiyle özel tv yayını yaptım. Kanalın aralıklarla sunucusu, yorumcusu, spikeri, kameramanı, proğram yapımcısı, teknisyeni kısaca 2 kişi ile yaptığımız yayınlardaher görevi üstlendim. O zamanın teknolojisiyle çok güzel işler yaptığım kanısındayım. Halkımızında yapılanları takdir ettiğine inanıyorum. Yasal prosedürleri tamamyamadığım için tv kanalımı kapatmak zorunda kaldım. Basınla ilişkim İskilip Belediyesi Basın - Yayın ve Halkla İlişkiler de çalışmaya başlamamla devam etti. bu süre içerisinde Anadolu Ajansı İskilip muhabirliğinide üstlendim. 7 yıla yakın bir zaman görev yaptığım belediyede de bir çok organizasyona ve çalışmalar katıldım.2001 Yılında  özel  nedenlerle Belediyedeki görevimden ayrılarak Ankara' ya yerleştim. Ankara'da basınla ilişkim devam etti. Ulusal düzeyde yayın yapan Büyük Anadolu gazetesinde  bir süre çalıştım. Bir sitede teknik personel olarak çalıştıktan sonra emekli olarak sevdama geri döndüm. Tv yayını yaptığım dönemde ilk bilgisayarla İskilip'in Sesi gazetesi ofisinde tanıştım. Ahmet Çarkacı abim az kahrımızı çekmedi. Biz bozardık o yapardı. Haber metni yazmayı Belediye Basın Bürosun da 1 yıl boyunca yalnız çalışınca öğrendim. Aylık olarak Belediye Haber bülteni gazetesini çıkarırdık. Çoşkun Akkoca Belediye Başkan Yardımcısı vekiliydi.  Şu an da bir birimize kırgın olsakta, Gazetecilik konusunda pek çok şeyi ondan öğrendiğimi söyleyebilirim. Her zaman ki gibi  üzerim de emeği olan herkeze teşekkür ediyorum.

           Şimdiler de yeniden aktif olarak gazetecilik yapmaya başlamanın heyacı içerisindeyim. Fakat burada bağımsız gazetecilik yapmanın bu kadar zor olabilceğini tahmin etmemiştim. İstediğin konulu haberleştirmenin, fotoğraflamanın ve video kaydını almanın güçlüğünü bu kısa sürede anladım. İskilip küçük bir ilçe. Her kesimi ya tanıyorsunuz.Ya da kısa süre içerinde tanımış oluyorsunuz. Her kesimle iyi geçinmek zorundalığı var. Şunu yazıver denikeni yazacaksın. Yayınla denileni yayınlayacaksın. Akşama kadar pc başında oturup, sosyal medyada paylaşılanları haber diye siteye yerleştirip, ben yazdım diye altına imzanı atacaksın. Yukarı da İskilip'te gazetecilik zor demiştim. Aslın da çok kolay. Her türlü fotoğraf, bilgi ve görüntü ayağına geliyor. Kimsenin ayağına dolanmadan onların istediği  masa başı haberciliğini yap. Birileri giderlerini de karşılar.  Seni de İskilip'te kral gazetecide yapar. Gazetecilik yaptığını söyleyen birisi, kendi gözlemlemediği, araştırmadığı, incelemediği bir konuyu sorumluluk alarak haber diye yazar anlamış değilim. Ben haber sitemi oluştururken İskilip'te alışılmışın dışında, farklı bir anlayışla bu işi yapacağımı belirtmiştim. İmkanlarım elverdiğ ve vaktim olduğu sürece, Görmediğim olayları, izlemediğim haber değeri taşıyan konuları ve çekmediğim fotoğraflara yer vermeyeceğimi belirtmiştim. Tabi ki bu süreçte hatalarımız olabilir. Özrüde biliriz. Nezaketi de. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ben haberciliği belli bir grubun ve kişilerin destek ve himayelerinde yapanlardan değilim. O nedenle kimseye minnet borcum yok. İskilip'te, hiç bir şahısla, siyasi gruplarla ve kurumlarla kişisel bir sorunumun olmadığının bilinmesini isterim. İskilip sevdamın gereği, İskilip'e ve İskilip'liyehizmet edenin yanında, zarar verenlerinde karşısında olmaya devam edeceğim. Yaptığım ve yapacağım haberlerin bir bölümüne bazıları sinirlenebilir. Üzülebilir ve ya gülebilir. Bunun tam terside olabilir. Tabi ki benimde bir siyasi görüşüm var. Yapacağım haberler siyasi görüş ve davranışlarımın bir ürünü değil, İskilip halkının menfaat ve çıkarları doğrultusunda olacaktır. Haber sitem her tüm siyasi kesimlerin, bilgi ve beyanatlarına açıktır. Ben şunu söyledim fakat yazılmadı cümlesini kimse kuramayacak. Yaptığım ve yapacağım haberlerde insanların kişilik haklarına, özel hayatlarına zarar verecek hiç bir habere yer vermeyeceğim. Kısa bir süre içerisinde haber sitemle ilgili yasal prosedürleri tamamlayıpresmiyet kazandırmak arzusundayım. Telefonum 24 saat açık. Mesajlarınızıda watsaap üzerinden gönderebilirsiniz.

TEK SEVDAMIZ İSKİLİP 


    

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.